CSM Târgu Jiu a pierdut disputa cu Măgura Cisnădie

Loading

INCOMPLET O parte dintre fetele din lotul de handbal al CSM Târgu Jiu au lipsit de la meciul cu Măgura Cisnădie, fiind accidentate
CSM Târgu Jiu a pierdut disputa din etapa a-19-a din Liga Florilor, cu Măgura Cisnădie. Gazdele s-au impus cu 35-23. Katarina Pavlovic a fost cea mai bună marcatoare a CSM Târgu Jiu. Handbalista croată a reușit 9 goluri în poarta sibiencelor. După această înfrângere, CSM Târgu Jiu a coborât pe 10 în clasament, cu 21 de puncte acumulate, anunță csmtargujiu.ro.

Cu o echipă decimată de accidentări, CSM Târgu Jiu a avut parte de un meci foarte greu pe terenul sibiencelor de la Măgura Cisnădie. Cu infirmeria plină, Liviu Andrieș nu a putut alinia la startul partidei o serie de jucătoare din angrenajul de bază al echipei. Fără Angela Pușcaș, Ana Ciolan, Ira Zinatullina și Bianca Chiriță, accidentate, echipa din Târgu Jiu a cedat pe terenul Măgurei. 

După o primă jumătate de repriză destul de bună, în care CSM Târgu Jiu a ținut aproape de formația gazdă, la două goluri distanță, handbalistele lui Liviu Andrieș au cedat inițiativa și gruparea din Cisnădie, parcă dornică de o revanșă, după cele două înfrângeri suferite în acest sezon, a încheiat prima parte a jocului cu 7 goluri avans pe tabelă, scor 17-10. Repriza secundă s-a derulat cam pe aceleași coordonate. S-a terminat 35-23.

Prima repriză

Început tare de meci la Cisnădie, cu două goluri în primul minut. Gazdele au deschis scorul, după care, de pe pivot, Mirabela Coteț a egalat situația, scor 1-1. Gazdele s-au desprins la 4-1. Cristina Boian a redus din diferență, scor 4-2, după primele cinci minute de joc. Măgura a ajuns la 6-2, dar Oana Bucă, de pe 9m, a înscris pentru 6-3. Gazdele și-au mărit constant diferența pe tabelă și au ajuns la 8-3, dar Katarina Pavlovic s-a înălțat frumos peste apărarea gazdelor în două rânduri și a redus din diferență, scor 8-5. Iskit Caliskan de la gazde a devenit principalul pericol la poarta gorjencelor. Handbalistele CSM Târgu Jiu nu au cedat și au avut două minute de senzație cu trei goluri la rând. Oana Bucă, cu două goluri și Katarina Pavlovic, au redus seminificativ decalajul de pe tabelă, scor 10-8. Alexandra Gavrilă și-a trecut pentru prima dată în meci numele pe lista marcatoarelor, pentru 11-9, în minutul 16. Katarina Pavlovic, într-o dispoziție foarte bună de joc, a reușit să înscrie din nou, pentru 12-10, moment în care gazdele au solicitat time-out. La reluarea jocului, gazdele au marcat de trei ori la rând, pentru 15-10. Liviu Andrieș a solicitat și el time-out, dar tot gazdele au fost cele care au marcat, care s-au desprins la +7 pe tabelă, scor 17-10, rezultat cu care s-a și încheiat prima repriză. 

A doua repriză

Debutul reprizei secunde a adus un nou gol pentru gazde, scor 18-10. După o lungă perioadă de „secetă”, a venit și golul pentru CSM Târgu Jiu. Alexandra Gavrilă a reușit să înscrie pentru 18-11. Pe fondul a două eliminări în tabăra gorjeană, echipa gazdă s-a desprins la 21-11. Deși în inferioritate numerică, CSM Târgu Jiu a reușit să își facă din nou prezența la poarta adversă. Katarina Pavlovic a întrerupt seria gazdelor, cu două goluri la rând, pentru 21-13. Florina Valentina Trică și-a trecut și ea numele pe lista marcatoarelor, iar Katarina Pavlovic a reușit să reducă ușor din diferență, scor 22-15, în minutul 41. Seara nefastă a echipei noastre a continuat, după ce Andreea Chiricuță a văzut cartonașul roșu, iar echipa din Cisnădie a urcat scorul la 23-15. Alexandra Gavrilă a reușit un nou gol pentru CSM Târgu Jiu, pentru 23-16. Mirabela Coteț a reușit un nou gol pentru gruparea gorjeană, mult mai activă la poarta adversă, scor 24-17, însă Iskit Caliskan a fost de neoprit și a dus scorul la 26-17, în minutul 45. În replică, nici gazdele nu au putut să o oprească pe Katarina Pavlovic, care a înscris, din nou, pentru 26-18. Liviu Andrieș a solicitat time-out, iar la reluare, Alexandra Gavrilă a dus la bun sfârșit atacul echipei noastre, scor 27-19. Tot Alexandra Gavrilă a înscris și la următorul atac al gorjencelor, pentru 29-20, în minutul 50. Seara nefastă a echipei noastre a continuat, iar gazdele au ajuns la 32-20. Sabine Klimek a mai pus un gol în dreptul echipei gorjene, pentru 32-21. Katarina Pavlovic și-a egalat propriul record de goluri marcate într-un singur meci în Liga Florilor. Croata a reușit al 9-lea său gol în meciul de la Cisnădie. Mai reușise 9 goluri, tot în deplasare, cu CSM București, în etapa a-2-a. Alexandra Gavrilă a mai reușit un gol pentru CSM Târgu Jiu, dar meciul s-a încheiat cu 35-23 pentru Măgura Cisnădie. Liviu Andrieș a pus eșecul și pe seama numeroaselor absențe din echipa sa. 

Antrenorul, nemulțumit dar optimist

Liviu Andrieș, antrenor principal CSM Târgu Jiu, a declarat că au fost și greșeli dar și jucătoare lipsă: ”A fost un meci în care am reușit sa ținem ritmul doar 20 minute, iar apoi pe fondul greșelilor noastre echipa din Cisnădie a reușit sa controleze jocul. Cu siguranță că lipsa jucătoarelor accidentate a contat foarte mult în economia partidei, dar până la meciul de acasă cu Zalăul sperăm să le recuperam și să continuăm pe linia bună pe care am arătat-o în toate jocurile de până acum”.

Etapa viitoare, pe 30 martie, CSM Târgu Jiu va juca, pe teren propriu, cu Handbal Club Zalău.