Cristi Tudor, candidat UDMR

Cristian Tudor, fiul lui Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu-Jiu a Drumurilor Naţionale, care este PSD-ist de când îl știm și frate al viceprimarului de Târgu Jiu Adrian Tudor, de asemenea PSD-ist, a șocat, zilele trecute, când și-a anunțat candidatura la Camera Deputaților din partea Uniunii Democrate a Maghiarilor din România.

„Mă voi lupta ca să ajung în Parlament şi să mă fac auzit acolo” (Cristi Tudor)
„Mă voi lupta ca să ajung în Parlament
şi să mă fac auzit acolo” (Cristi Tudor)

Deși Gorjul nu a dat niciodată un parlamentar maghiar, iar Cristi Tudor e român sadea, acesta spune că i-a cunoscut foarte bine pe maghiari de când are socrul din această etnie și a decis să meargă cu acest partid pentru că aici a găsit o fereastră deschisă, dar merge să câștige, nu doar să participe: „Nu plec niciodată ca un pierzător la o luptă. Mă voi lupta ca să ajung în Parlament şi să mă fac auzit acolo, pentru binele tuturor gorjenilor, pentru că este timpul să schimbăm clasa politică. Relaţia mea cu UDMR-ul este şi din familie: socrul meu este maghiar şi de zece ani de când sunt cu soţia mea, am văzut faţa reală a maghiarilor. Sunt nişte oameni de cuvânt care întotdeauna ce-şi propun luptă ca să ducă la îndeplinire acel lucru. Şi candidez la UDMR pentru că aici am găsit o fereastră deschisă, unde să mă fac auzit, să-mi expun punctele de vedere şi să cer sprijin pentru realizarea lor”.
Nicoleta Danciu, preşedintele UDMR Gorj, este la fel de optimistă ca și Cristi Tudor și propune gorjenilor să fie cu ochii pe partidul său: „Un reprezentant al UDMR Gorj în viitorul Parlament ar fi de bun augur pentru ceea ce numim normalitatea diversităţii într-o democraţie modernă. UDMR Gorj face un apel către toţi cetăţenii judeţului Gorj să urmărească cu atenţie propunerile noastre electorale şi să acorde votul lor în cunoştinţă de cauză după ce au analizat, fără prejudecăţi, toate ofertele electoare ale participanţilor în alegeri. Să fie bine pentru Gorj!”
Candidaţi UDMR Gorj pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie sunt: la Camera Deputaţilor: Cristian Gheorghe Tudor, Ionica Gyorgy, Elena Cornelia Bunea, Stelian Lupu, Alexandru-Dionisiu Szamosi, Emil Pîrvulescu şi Constantin Hocan, iar la Senat: Imre Kocsis, urmat de Victoria Popescu, Cristina Ciucur şi Mariana-Petruţa Pop.