Cristi Pustai: „Dacă vom învinge şi Braşovul…”

Profitând şi de pasul greşit făcut de Petrolul în deplasarea de la Chiajna (1-1), Pandurii a urcat din nou pe locul doi în clasamentul Ligii 1, cu doar 3 etape rămase de disputat din acest sezon.

Tehnicianul Cristi Pustai poate reuşi la Pandurii a doua performanţă “europeană” consecutivă, după experienţa cu Gaz Metan Mediaş.
Tehnicianul Cristi Pustai poate reuşi la Pandurii a doua performanţă “europeană” consecutivă, după experienţa cu Gaz Metan Mediaş.

Succesul înregistrat duminică seară la Severin pare să-i fi aproapiat şi mai mult calculele tehnicianului Cristi Pustai de rezolvarea ecuaţiei europene. Chiar dacă recunoaşte cu adjudecarearea celor trei puncte la Severin nu a fost deloc o misiune uşoară, antrenorul Pandurilor se arată acum optimist în privinţa obţinerii unui alt rezultat pozitiv în următoarea confruntare oficială, de această dată, pe teren propriu, cu FC Braşov. „A fost un meci frumos, greu, pe contre, cu o echipă care joacă frumos. Nu întâmplător a făcut atâtea puncte în retur. Am întâlnit un adversar care îşi doreşte să evite retrogradarea, cel puţin pe plan sportiv. Noi am început mai greu meciul, nu am reuşit să avem acea posesie. Începând cu golul superb al lui Anton, am intrat în joc şi am obţinut trei puncte foarte importante. Mai avem trei etape, iar dacă vom învinge şi Braşovul etapa viitoare, putem vorbi că suntem în Europa League. Exceptând meciul cu Petrolul, noi am jucat bine pe propriul teren şi sper să se impunem şi etapa viitoare.”, a declarat Pustai. În ultimele trei runde ale acestui sezon Pandurii Tg-Jiu va întâlni în ordine pe FC Braşov (acasă), Concordia Chiajna (deplasare) şi Astra Giurgiu (acasă). Până la această oră, formaţia de fotbal gorjeană a bătut toate recordurile în materie de puncte acumulate, ca şi de număr de victorii într-un sezon, din istoria prezenţelor pe scena primul eşalon fotbalistic al României. De asemenea, a căzut şi recordul de goluri marcate de un jucător de-a lungul unui campionat, prin Matulevicius, care a ajuns deja la cota 10 goluri, performanţă fără precendent la Pandurii.