Adrian Rusu: „Sunt un tip profesionist, mă pregătesc să îmi ajut echipa”

Loading

Adrian Rusu (centru), este omul care a adunat cele mai multe sezoane în tricoul Pandurilor, pe scena primului eşalon.
Adrian Rusu (centru), este omul care a adunat cele mai multe sezoane în tricoul Pandurilor, pe scena primului eşalon.

Visul European pare să fie din ce în cei mai aproape pentru Pandurii, cu doar 3 etape înainte de finalul sezonului 2012-2013 al Ligii I. Iar asta se simte deja şi în vestiarul formaţiei de fotbal gorjene, elevii lui Cristi Pustai fiind decişi să trateze cu maximă atenţie ultimele runde rămase de disputat din campionat. Un caz aparte îl reprezintă cel al veteranului Adrian Rusu, care după 6 ani petrecuţi la Tg-Jiu vrea să-şi vadă visul cu ochii: să participe alături de Pandurii în cupele europene.
Reporter: Poate Pandurii să se menţină pe această onorantă poziţie secundă din Liga I până la finalul sezonului?
Adi Rusu:
Normal că putem să menținem acest loc doi, dacă ne facem treaba în continuare, dacă rămânem serioși și concentrați, dacă ne respectăm sarcinile și cu puțin noroc putem rămâne acolo unde suntem acum.
Rep.: De câte puncte crezi că va mai fi nevoie pentru a fi siguri de Europa?
A. R. :
Personal, eu sunt un tip optimist, cu obiective îndrăznețe. Cred că putem face 9 puncte în aceste trei meciuri care au mai rămas de jucat. Dacă nu luptăm să facem 9 puncte, e greu să faci ceva. Visam și la început. După o etapă, două, trei am început foarte bine, apoi am văzut și noi că este posibil, de la etapă la etapă am strâns tot mai multe puncte.
Rep. : Sâmbătă, te vei întâlni cu fosta ta echipă… Va fi o partidă specială pentru tine?
A. R. :
Am petrecut un an la Brașov, într-un moment mai greu, când a trebuit să plec de la Pandurii. Acolo m-am simțit foarte bine pe toate planurile, e clar că te atașezi de locurile unde lucrezi și te simți bine, dar e prea mult spus un meci special. Poate puțin diferit pentru că de acolo cunosc mai mulți jucători.
Rep. : Cât de dificil va fi meciul cu Braşovul?
A. R. :
E un adversar foarte puternic și foarte incomod. Au echipă omogenă, vin după niște rezultate bune, chiar foarte bune, greu de bătut, o echipă care aleargă, care muncește și ne va fi foarte greu, dar sper ca noi să fim echipa mai puternică, mai norocoasă și să fim victorioși la final.
Rep. : O victorie, sâmbătă, ar însemna automat Europa?
A. R. :
De regulă nu-mi place să fac calcule. Dar e adevărat, dacă noi câștigăm, atunci nu mai trebuie să mai facem calcule.
Rep. : Ce ne poţi spune despre viitorul tău legat de Pandurii, mai ales că în acest sezon a trebuit să te împaci mai mult cu statutul de rezervă?
A. R. :
Mai am contract un an cu Pandurii și e normal să-mi doresc să joc în continuare la Pandurii. Pentru mine Pandurii înseamnă totul, e a doua casă pentru mine, am deja șase ani aici și îmi doresc să continui aici. Iar eu sunt un tip profesionist, m-am pregătit și atunci când mi s-a oferit șansa am făcut tot ce a depins de mine să-mi ajut echipa. Nu am fost niciodată supărat că nu joc, întotdeauna m-am pregătit la fel, am considerat că alegerile antrenorului pentru un jucător sau altul sunt în slujba echipei și pentru mine asta înseamnă totul. Iar să particip în Europa ar fi o mare realizare.