Contorizare individuală la Târgu Jiu

Societatea Aparegio Gorj a demarat, la începutul anului 2016, o acțiune de contorizare individuală în rândul populației. Aceasta a fost făcută la cererea multor cetățeni, care doresc să nu mai depindă de vecinii care nu-ți plătesc datoriile la asociație.

Un avantaj al contorizării individuale este înnoirea instalațiilor de apă pentru fiecare locuință în parte
Un avantaj al contorizării individuale este înnoirea instalațiilor de apă pentru fiecare locuință în parte

Pentru a afla mai multe detalii despre acest sistem de contorizare, directorul operatorului regional, Traian Pătrășcoiu, împreună cu primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, au convocat întâlniri cu administratorii asociațiilor de proprietari. În urma discuțiilor, mai mulți locatari au solicitat contorizarea individuală. Astfel, din luna februarie și până în prezent au fost executate lucrări la 4 asociații de proprietari (Nr.127,91,175, 158), respectiv un număr de 206 de locuințe au fost contorizate individuale. Trebuie menționat faptul că începând cu data de 1 mai 2016 se vor pune în funcțiune două sisteme de contorizări individuale la Asoc.127,bl 30 și Asoc.91,bl9, sc.1, la care au fost deja executate lucrările.
Lucrările de contorizare individuală vor continua, existând alte 4 asociații de proprietari care deja au lansat comenzi în vederea executării lucrărilor.

Necesarul

Necesarul pentru contorizarea individuală pentru apă rece sunt: tabel cu acordul proprietarilor, majoritatea; adresă către SC.Aparegio Gorj S.A.-care ține loc și de comandă; contactarea unui proiectant de specialitate care: întocmește documentația pentru obținerea certificatului de urbanism; întocmește documentația pentru obținerea autorizației de construire și execuție; aviz mediu; expertiză de rezistență; viză verificator proiecte

Avantaje

O parte dintre avantajele contorizării individuale sunt: înnoirea instalațiilor de apă pentru fiecare locuință în parte; folosirea unor mijloace performante echivalente (ca și clasă de precizie) ducând la eliminarea diferențelor înregistrate între contorul de branșament și suma contoarelor individuale; posibilitatea izolării rău-platnicilor și asigurarea continuității de furnizare a apei pentru celelalte categorii de locatari (buni platnici); asigurarea uniformității măsurătorilor pentru toți locatarii cu referire la poziția de montare și clasa de precizie.