Contabilul primăriei Padeş şi-a dat demisia

Primăria Padeş a rămas fără contabil, după ce Sabin Corlan şi-a dat demisia. Există zvonuri că ar fi luat decizia din cauza unei fraude la care n-ar vrea să fie părtaş, dar acesta nu a vrut să facă nici un fel de declaraţii. Primarul Viorel Nicolescu spune, însă, că singurul motiv pentru care contabilul a recurs la demisie este faptul că nu e mulţumit de salariu şi a găsit o slujbă mai bună în străinătate.

Primăria Padeş are trei posturi libere: contabil, topograf, jurist
Primăria Padeş are trei posturi libere: contabil, topograf, jurist

Sabin Corlan şi-a dat demisia zilele trecute, acum fiind în perioada de preaviz de 15 zile. Potrivit unor informaţii neoficiale,  ar încerca, astfel, să se ferească de o fraudă care e pusă la cale în primărie. Acesta nu a vrut, însă, să dea explicaţii în legătură cu zvonurile apărute: „Nu sunt dispus să comentez motivul pentru care mi-am dat demisia. Nu voi face asta nici acum nici mai târziu. Oricum, în jur de 20 august termin preavizul, după care plec din ţară.”
Întrebat care este punctul său de vedere legat de motivele pentru care contabilul instituţiei şi-a dat demisia, primarul comunei Padeş, Viorel Nicolescu, a declarat pentru VERTICAL că singurul motiv este diminuarea salariului: „Eu sunt în concediu, nu ştiam că şi-a dat, deja, demisia. Ştiam, însă, că intenţionează să o facă, pentru că are un salariu foarte mic, după reducerile făcute de Guvern la bugetari. Eu îl înţeleg că nu îi ajung aproape 9 milioane, cât ia în mână, aşa că nu mă pot opune voinţei lui. Are sora şi mama în Italia, a fost plecat de curând la ele şi mi-a spus că a găsit acolo de lucru şi că, atunci când îi vine contractul, pleacă. Mi-a spus, chiar, că-i pare rău şi că speră să nu mă supăr, dar nu mai poate sta pe banii ăştia.”
Cât despre zvonurile cum că Sabin Corlan şi-ar fi dat demisia ca să nu fie părtaş la o presupusă fraudă, Viorel Nicolescu spune că sunt pure speculaţii făcute de duşmanii să politici, menite să-l discrediteze şi că la Primăria Padeş totul se face legal şi transparent.

Posturi vacante la Padeş
Nu numai postul contabilului de la Primăria Padeş devine vacant, ci mai sunt altele două libere. Este vorba de unul de topograf şi unul de jurist. Din diverse cauze, însă, nu se găsesc oameni care să candideze pe cele două posturi. Primarul Viorel Nicolescu spune că, de asemenea, cauza este salariul foarte mic: „Contabilul era de la noi din Padeş şi tot nu i-a convenit. Ce topograf sau jurist cu experienţă credeţi că vine să facă naveta şi să ia în mână 8-9 milioane de lei? Iar în administraţia publică este mult de lucru şi e şi  mare răspundere. Nici eu, ca primar nu sunt bine plătit acum, că am ajuns, după reducere, la 18 milioane. E răspundere mare, sume  mari de bani rulate, licitaţii, documentaţii. Numai în prezent avem fonduri  în derulare de 40 de miliarde lei vechi pe Ordonanţa 7 pentru aducţiunea de apă, 3 miliarde primiţi acum, pentru pietruire unui drum, plus fondurile proprii, dar răspunderea pe care o avem nu este corelată cu salariul.”
O dată vacantate, cele trei posturi sunt blocate, aşa că, pentru a putea fi scoase la concurs se trimite adresă la Instituţia Prefectului, care cere deblocarea la Minister, după care vine aprobare de la Guvern. Asta pentru că, aşa cum s-a dictat de la Guvern, trebuie să se vacanteze 7 posturi ca să se facă o angajare în sistemul bugetar. Cele de la Padeş pot fi, însă, deblocate, pentru că sunt unice.

One Comment on “Contabilul primăriei Padeş şi-a dat demisia”

  1. Nu spun ca articolul nu ar fi bun, insa, are atatea virgule…de iti capteaza mai mult atentia ele, decat textul propriu-zis….

Comments are closed.