Constantin Grecu la lotul naţional de tineret

Loading

Emil Săndoi, fostul antrenor al Pandurilor şi actual selecţioner al naţionalei de tineret, a convocat şi un gorjean, tânărul mijlocaş Constantin Grecu. Echipierul formaţiei Pandurii ar putea debuta la lotul naţional în meciul de la Craiova din 8 septembrie 2009.

Constantin Grecu a crescut sub bagheta lui Sorin Cârţu pentru a juca în echipa naţională de tineret
Constantin Grecu a crescut sub bagheta lui Sorin Cârţu pentru a juca în echipa naţională de tineret

Pandurii au din nou un jucător la lotul naţional, de data aceasta la tineret. Mijlocaşul stânga al gorjenilor, titular în acest debut de campionat, Constantin Grecu a ajuns şi la echipa naţională.  Selecţionerul reprezentativei de tineret a României l-a inclus pe jucătorul gorjean în lotul de 21 de fotbalişti pentru partida cu Republica Moldova. Acest joc face parte din preliminariile Campionatului European de tineret din 2011, şi se va disputa marţi, 8 septembrie, pe stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova.

Convocare meritată
Se pare că chemarea lui Grecu la naţionala de tineret nu a fost o surpriză pentru conducerea clubului Pandurii. Să nu uităm că jucătorul gorjean a avut evoluţii bune în acest început de campionat şi este şi un produs al juniorilor noştri. Sorin Cârţu, cel care i-a dat încredere, e foarte bucuros de această convocare dar speră ca tânărul fotbalist să nu şi-o ia în cap: „Am auzit că Grecu e la naţionala de tineret. Bravo lui! N-am vorbit cu Emil Săndoi însă a făcut bine că l-a selecţionat. Jucătorul e într-o formă bună, e şi bine pentru moralul lui”, a declarat ieri tehnicianul gorjenilor. Acesta totuşi îi dă un sfat mijlocaşului său: să rămână concentrat şi să nu-şi ia aere de vedetă. „Trebuie să rămână în continuare cu picioarele pe pământ. Să nu-şi pună tocuri şi să meargă pe ele că-i tai tocurile”, a comentat Sorin Cârţu.
Jucătorul de 22 de ani a fost transferat în urmă cu patru ani, în perioada junioratului, de la Şcoala de Fotbal Gică Popescu. Acesta a jucat doi ani la Rovinari şi a făcut saltul la prima echipă pe vremea lui Joaquim Teixeira, dar ca fundaş. Sorin Cârţu i-a dat sarcini mai ofensive de anul trecut.

Lotul naţionalei de tineret
Portari: Silviu Lung jr. (Universitatea Craiova), Cătălin Straton (Rapid);
Fundaşi: Alexandru Măţel (Farul Constanţa), Ştefan Bărboianu (Universitatea Craiova), Radu Barbu (Universitatea Craiova), Andrei Cordoş (Frosinone Calcio), Cătălin Păun (Rapid), Paul Pârvulescu (Gaz Metan Mediaş), Constantin Grecu (Pandurii Târgu Jiu);
Mijlocaşi: Gabriel Torje (Dinamo), Andrei Ionescu (Steaua), Mihai Onicaş (Steaua), Răzvan Ochiroşii (Steaua), Alexandru Achim (Ceahlăul), Mihai Răduţ (Internaţional Curtea de Argeş), Marius Alexe (Astra Ploieşti);
Atacanţi: Liviu Ganea (Astra Ploieşti), Mihai Costea (Universitatea Craiova), Lucian Răduţă (Rapid), Vlad Bujor (Politehnica Iaşi) şi Sabrin Sburlea (FC Braşov).