Pandurii au câştigat cu noroc sub Pietricica

Învinşi în urmă cu o săptămână la Târgu-Jiu, gorjenii au avut mai mult succes la Piatra Neamţ, în faţa altei nou-promovate, pe care au învins-o cu noroc cu 2-1. Ceahlăul Piatra Neamţ a ratat chiar un penalty la 2-1 pentru gorjeni. Sorin Cârţu, tehnicianul oltenilor, s-a declarat mulţumit de scor dar nu şi de evoluţia jucătorilor noştri. Pauza din campionat ar putea fi o perioadă utilă pentru gorjeni să pună la punct slăbiciunile din debutul de stagiune şi mai ales lipsa de consecvenţă în rezultate.

Gorjenii au luptat din greu la Piatra Neamţ pentru cele trei puncte
Gorjenii au luptat din greu la Piatra Neamţ pentru cele trei puncte

Gorjenii s-au întors fericiţi din deplasarea de la Piatra Neamţ deoarece au luat trei puncte şi au revenit în prima parte a clasamentului. Pandurii Tg-Jiu au câştigat la Ceahlăul şi cu noroc, acelaşi factor care a lipsit pentru olteni la întâlnirea cu Internaţional Curtea de Argeş. După Steaua şi Dinamo, Pandurii a câştigat la Piatra Neamţ iar moldovenii nu au obţinut încă nici un punct pe teren propriu.

Un meci frumos
Deşi s-au aflat faţă în faţă doi antrenori recunoscuţi pentru sistemele defensive, Florin Marin şi Sorin Cârţu, a rezultat un meci animat şi cu multe faze de poartă. Începutul a aparţinut în totalitate moldovenilor care prin Formite au ratat faţă în faţă cu Mingote. Pandurii au replicat târziu, în minutul 18, când Grecu scapă pe contraatac singur cu Roheţki, reuşeşte să lobeze mingea peste acesta, iar portarul nemţean îl plachează în marginea careului de 16 metri. Deşi Sorin Cârţu şi elevii săi au cerut, se pare că întemeiat,  penalty şi cartonaş roşu pentru Roheţki, “centralul” întâlnirii, Paul Unimatan, a ales galben şi a dictat lovitură liberă din afara careului. A urmat execuţia lui Martinovic care a adus golul. Ceahlăul a ripostat imediat,  Doicaru  restabilind egalitatea pe tabelă, îndeplinind o simplă formalitate după un şut sănătos al lui Barna din 25 de metri care a întâlnit bara din dreapta porţii lui Mingote.
Şi debutul reprizei a doua a aparţinut tot moldovenilor. Ocaziile acestora au fost urmate de golul lui Nalaţi. Ceahlăul a dominat repriza a doua, a rata un penalty în minutul 67 şi alte multe ocazii dar nu a marcat. Gorjenii s-au întors la Târgu-Jiu cu trei puncte şi deocamdată lucrurile stau bine.

Cârţu e nemulţumit
Sorin Cârţu, aflat din nouă pe banca tehnică după suspendare, a remarcat la conferinţa de presă de la sfârşitul partied care nu s-a bucurat de atenţia televiziunilor: “Suntem în foame de puncte, de aceea să nu aşteptaţi un joc prea spectaculos de la noi. A fost un meci echilibrat, nu sunt mulţumit de prestaţia echipei, sunt mulţumit de rezultat. Ăsta este fotbalul, tot ce ni s-a întâmplat rău săptămâna trecută s-a întors acum în favoarea noastră. Nu am avut atacanţi, Raskovic s-a accidentat la antrenament, iar Basara e de fapt mijlocaş”.

Veşti bune pentru Sorin Cârţu
Antrenorul gorjenilor are motive de bucurie, pe lângă victoria de la Ceahlăul a scăpat şi de amenda dată de Federaţia Română de Fotbal. Directorul Şcolii de Antrenori din cadrul FRF, Mircea Rădulescu. a declarat săptămâna trecută că va propune Comisiei de Disciplină să retragă amenda lui Sorin Cârţu, datorită faptului că acesta a avut “motive întemeiate” când a lipsit de la cursul la care a participat cunoscutul technician spaniol Javier Clemente.
Mircea Rădulescu a declarat: “Am înaintat o cerere Comisiei de Disciplină a FRF pentru a-i anula amenda lui Sorin Cârţu, pentru că el este singurul care chiar a avut motive întemeiate pentru acea absenţă. Ştiu că a fost la nunta fiicei lui, mi-a şi spus înainte că nu poate veni, dar la final am dat lista cu toţi absenţii, pentru că aşa se procedează”.
După cum probabil că ştiţi, antrenorul echipei Pandurii Târgu Jiu, Sorin Cârţu, a fost amendat cu 10.000 de lei de Comisia de Disciplină a FRF pentru că nu a fost prezent la cursul organizat de Şcoala Federală de Antrenori, la care a participat spaniolul Javier Clemente. Cârţu a motivat absenţa sa de la curs prin faptul că era prezent la o nuntă şi a precizat că l-a anunţat în timp util pe Mircea Rădulescu că nu va ajunge la Mogoşoaia.
“Cârţu Sorin – recurs împotriva Hot.20/05.08.2009 a C.D. Admite recursul. Desfiinţează în totalitate Hot.nr.20/05.08.2009 a C.D. a LPF”, scrie pe  site-ul LPF. De asemenea, după ce fusese trimis în tribune la meciul cu FC Vaslui, din etapa a II-a a Ligii 1, scor 1-0, Cârţu se alesese cu o suspendare de şase etape care s-a redus acum la două, iar penalităţile financiare pe care trebuie să le plătească la numai 640 lei.

Şi Condescu are motive să …tacă
Comisia de Recurs a LPF a redus săptămâna trecută suspendările lui Marin Condescu, preşedintele lui Pandurii Târgu Jiu, după cum putem să  cităm pe  site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal. Suspendarea lui Condescu a fost redusă de la 12 luni la 6 luni. De asemenea, amenda pe care trebuie să o plătească preşedintele Pandurilor, a fost şi ea redusă la jumătate, de la 300.000 lei la 150.000 lei.
“Comisia admite în parte recursul. Se sancţionează domnul Marin Condescu cu interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal pentru o perioadă de 6 luni şi o penalitate sportivă de 150.000”, scrie pe site-ul LPF.
Condescu fusese suspendat deoarece a spus despre comisiile LPF că “au o funcţionare de tip mafiot şi îşi desfăşoară activitatea în afara legii”.