Constantin Brâncuşi, un loc în patrimoniul mondial

poarta-sarutului-iarna-noapteaCentrul Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi” Târgu Jiu a inițiat proiectul „Brâncuși – un loc în patrimoniul mondial”, un eveniment de comunicare şi promovare internaţională.
Obiectivele proiectului sunt: asigurarea sprijinului internaţional necesar includerii Ansamblului Monumental pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO; promovarea în plan extern a Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” şi a oportunităţilor de turism în Gorj, România; dezvoltarea relaţiilor bilaterale cu Centrul Pompidou din Paris şi alte instituţii culturale din Franţa; implicarea diasporei româneşti din Franţa în susţinerea viitoarelor programe propuse de Centrul Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi”. Proiectul se desfășoară la Paris, Franţa – sediul UNESCO şi sediul Ambasadei României în Republica Franceză, activitățile fiind concentrate în data de 19. 02. 2012.
Parteneri în proiect sunt: Ambasada României în Republica Franceză; ICOMOS (Consiliul Internaţional pentru Monumente şi Situri) România și Delegaţia Permanentă a României pe lângă UNESCO.