Confecția riscă să fie închisă

Fabrica de Confecții din Târgu Jiu, o întreprindere care a oferit sute de locuri de muncă bine plătite pentru femeile din Târgu Jiu pe timpul lui Ceaușescu, riscă să fie închisă de inspectorii de muncă. Același lucru s-a întâmplat și săptămâna trecută, pentru că angajații lucrau în frig.

Dacă nu respectă drepturile salariaților, managerii de la Confecția vor trebui să închidă fabrica
Dacă nu respectă drepturile salariaților, managerii de la Confecția vor trebui să închidă fabrica

Prefectul Judeţului Gorj, Vasile Liviu Andrei, s-a întâlnit marți, 14 februarie a.c., cu conducerea SC Confecţia SA, cu reprezentanţii sindicatului şi cu inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, George Romanescu,  pentru a discuta despre condiţiile de muncă  şi modul în care societatea îşi desfăşoară activitatea. Reprezentaţii sindicatului  au informat reprezentantul guvernului în teritoriu că sunt nemulţumii de condiţiile de muncă şi de faptul că nu beneficiază de o salarizare corespunzătoare. „Vrem să fie aplicată legea, salariul minim garantat şi coeficienţii de salarizare să fie respectaţi“, a solicitat Cristina Sârbu, lider de sindicat.
Vasile Liviu Andrei, prefectul judeţului Gorj,  a solicitat ca o echipă formată din reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcţia de Finanţe şi Garda Financiară să verifice activitatea societăţii.  „Am dispus ca Inspectoratul Teritorial de Muncă, Garda Financiară şi Direcţia de Finanţe să facă o echipă pentru a verifica cum se desfăşoară  activitatea şi cum lucrează muncitorii. Totodată, am dispus ca în urma controlului, dacă se va impune, fabrica să fie închisă pentru o anumită perioadă“, a precizat reprezentantul guvernului în teritoriu.
George Romanescu, inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj,  a precizat că se vor face verificări la unitatea respectivă, iar dacă situaţia o va impune, activitatea societăţii va fi sistată. „Din ordinul domnului Prefect, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj, împreună cu Garda Financiară şi reprezentanţi ai Direcţiei de Finanţe vor efectua un control la SC Confecţia SA.  În situaţia în care angajatorul nu respectă legislaţia vom dispune sistarea activităţi până la intrarea în legalitate“.
Activitatea SC confecţia SA a mai fost suspendată de reprezentanţii ITM Gorj săptămâna trecută, pentru că muncitorii îşi desfăşurau activitatea în frig.