Conferință intermediară proiect

DSCN1443 Ing-bat-Crasna-1Joi, 28.05.2015, Asociația Pentru Șanse Egale în parteneriat cu Asociația Psihologilor Gorjeni din Târgu-Jiu și S.C. PAIDEA SRL a organizat conferința intermediară a proiectului “AFES – Acces la Formarea și Egalitatea de Șanse” la Muzeul Județean Gorj “Alexandru Ștefulescu”. În cadrul evenimentului s-a prezentat stadiul proiectului, au fost enunțate activitățile propuse și realizări.
Proiectul se desfășoară în perioada 02.07.2014 – 31.12.2015 și este finanțat de FONDUL SOCIAL EUROPEAN, Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 6: “Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Major de Intervenție 6.3 – “Promovarea egalității de șanse pe piața muncii”.
Proiectul “AFES – Acces la Formare și Egalitate de Șanse” își propune să faciliteze accesul egal la ocupare și promovare prin formarea unui nucleu de femei și persoane aparținând altor grupuri vulnerabile calificate pentru a face față rigorilor pieței muncii.
În cadrul proiectului se desfășoară cursuri de formare profesională în domeniile: Lucrător în comerț, Manichiurist pedichiurist, Îngrijitor bătrâni la domiciliu, Cofetar, Patiser, Ospătar, Frizer, Comunicare în limba engleză, Inspector în domeniul sănătății și securității în muncă, Manager proiect și Competențe Antreprenoriale pentru un număr de 531 de persoane (femei și persoane aparținând altor grupuri vulnerabile) din județul Gorj.
La conferință au participat 39 de persoane, reprezentanţi ai instituțiilor publice, sindicate, ai agenților economici locali, ai ONG-urilor, ai presei cât şi beneficiari ai proiectului.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
Axa prioritară – 6 „ Promovarea incluziunii sociale „
Domeniul major de intervenţie – 6.3 „ Promovarea egalităţii de şanse pe piaţa muncii”
Contract nr. : POSDRU/148/6.3/G/133996
28.05.2015
Expert comunicare,
Coica Iuliana Carmen