Concursuri și premii pentru elevii din Bălești

Peste 250  de elevi și părinți au sărbătorit Halloween-ul la Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” Ceauru și structurile sale din Bălești și Cornești. Halloween  se  sărbătorește  în fiecare an în lumea întreagă pe data de 31 octombrie . Este o sărbătoare  ale cărei origini datează de mii de ani având influențe din mai multe culturi romană,celtică,creștină.Termenul Halloween vine din limba engleza de la “All-hallow-even “,care este ajunul Zilei Tuturor Sfinților.

Halloweenul a atras elevi de toate vârstele
Halloweenul a atras elevi de toate vârstele

Potrivit doamnei profesoare Gabriela Hortopan, ”specific pentru Halloween este dovleacul cioplit ,care reprezintă lanterna lui Jack.În această zi de sărbatoare copiii se îmbracă în diferite costume și colindă de la o casă la alta strigând “Trick or treat!”(ne dati sau nu ne dați)ca o amenințare că dacă nu li se dă dulciuri,persoanei colindate  i se va juca o farsă.Gazdele sunt pregătite cu o mulțime de dulciuri pentru colindători: biscuiți,mere învelite în  caramel, ciocolată,bomboane,prăjituri.”
Cu ocazia acestei sărbatori,  catedra de limba engleză,  sub coordonarea  profesoarei Gabriela Hortopan  a organizat  la Școala Gimnazială “Antonie Mogos” proiectul didactic “Halloween Party”. Elevii au participat la diferite probe specifice sărbătorii de Halloween, s-au  îmbrăcat  în diferite costume: lilieci,vampiri,spirite ale nopții,prințese etc. și au  demonstrat  talentul artistic al fiecăruia  în interpretarea unor personaje  conform cu   costumația  pe care a purtat-o fiecare. În final,  toți concurenții au  primit  premii ce au constat în diplome, reviste și dulciuri.  Pentru a sublinia specificul sărbătorii de Halloween au primit dulciuri  toți cei prezenți în  sală.
Asemenea manifestări s-au mai desfășurat și la școlile gimnaziale din Cornești și Bălești și au antrenat în total peste 250 de elevi dar și foarte mulți părinți.