Concert Violoncellissimo și spectacol cu drone luminoase, la Coloana fără Sfârșit

Loading

Vineri, 20 august 2021, începând cu ora 20.00, în Parcul Coloanei fără Sfârşit din Târgu Jiu vor avea loc două evenimente de înaltă ținută: concertul Marin Cazacu şi Violoncellissimo – Clasic la puterea a treia și un spectacol aerian format din 50 de drone luminoase, „dansând” în sincron.

Concertul Marin Cazacu şi Violoncellissimo – Clasic la puterea a treia, din cadrul seriei Turnee de poveste la Târgu Jiu, va cuprinde lucrări de mare popularitate din repertoriul românesc şi internaţional, printre care: Dans ţărănesc de Constantin Dimitrescu, Oblivion şi Libertango de Astor Piazzolla, Mambo de Wilhelm Kaiser Lindemann, Vals de Dmitri Schostakovich şi refrene de neuitat în aranjament pentru ansamblu de violoncele precum Ramin Djawadi (aranjament Dan Variu) – Game of Thrones, Suită folclorică românească (aranjament Radu Sinaci şi Marin Cazacu), Bohemian Rhapsody – Freddie Mercury/ I.Teodorescu/ Andrei Tudor, Michael Jackson – Smooth Criminal, Andrew Lloyd Webber/Radu Sinaci – Fantoma de la operă şi nu numai.

Violoncellissimo este unul dintre cele mai cunoscute ansambluri camerale românești din ultimii 15 ani și s-a format la inițiativa renumitului violoncelist Marin Cazacu, care, alături de actuali şi foşti studenţi ai săi, a deschis, astfel, un nou drum în promovarea muzicii şi a tinerelor talente din România.

Dans de lumini

În Parcul Coloanei fără Sfârșit, va avea loc, imediat după concertul „Marin Cazacu şi Violoncellissimo, primul spectacol aerian format din peste 50 de drone “dansând” în sincron.

Primarul Municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că propunerea a venit de la un târgujian plecat de mulți ani din locurile natale și a primit ideea cu brațele deschise: „Noi continuăm evenimentele propuse de către oameni care provin din Târgu Jiu. Măcar în felul acesta, îi aducem acasă cu lucrurile minunate pe care le fac în alte părți. Acum, este vorba despre Mădălin Preda, care ne-a propus un proiect pe care-l dezvoltă la nivel național și mă bucur că-și dorește prezentarea acestui proiect, public, în primul rând în orașul în care s-a născut. La propunerea lui, ne-am dorit să completăm evenimentul care era programat de ceva mai mult timp la Târgu Jiu, Violoncellissimo, cu un spectacol cu drone.” Primarul Romanescu a mai spus că intenționează să-l invite pe Mădălin Preda, cu un spectacol cu drone luminoase, cu ocazia evenimentelor organizate la sfârșit de an.

În timpul show-ului, dronele vor crea un joc spectaculos de lumini și culori.

„Suntem una dintre puținele companii din lume și prima din România cu resurse, expertiză și viziune pentru a furniza un astfel de spectacol și sunt extrem de încântat și fericit să oficializăm lansarea EVSKY SHOW în orașul meu natal, Târgu Jiu. Spectacolele de lumini cu drone care zboară autonom adaugă un element unic evenimentelor, iar astfel surprindem, de fiecare dată, publicul și, cel mai important, am creat un produs care aduce o amintire de durată și crează emoție în sufletele oamenilor.”a declarat  Mădălin Preda, co-fondator & creative director EVSKY SHOW.