COMUNICAT: Lafarge sprijină proiectele cele mai inventive pentru construcţii durabile

Loading

Lafarge prezintă astăzi concursul Invention Awards 2010 adresat tuturor acelor organizaţii şi/sau persoane care au soluţii ştiintifice vizând construcţiile şi domeniul asociat, acela al materialelor de construcţii.
În acest sens, reprezentanţi ai mediului academic au luat parte astăzi la o prezentare a preocupărilor Lafarge în domeniul cercetării şi dezvoltării de produse, într-o întâlnire organizată cu ocazia vizitei în România a Directorului Ştiintific al Grupului, dl. Paul Acker.
“Mă aflu astăzi în România într-un demers de cunoaştere personală a mediilor academice, de cercetare şi inovaţie pentru a analiza şi deschide perspectivele de colaborare cu specialiştii din Europa Centrală şi de Est”, declară Paul Acker.
Lafarge dedică peste 50% din bugetul anual de cercetare pentru construcţiile durabile, investind în aspecte precum reducerea amprentei de carbon, utilizarea mai eficientă a resurselor naturale şi sistemelor de construcţii. Grupul Lafarge are o istorie îndelungată de colaborare în parteneriat cu experţi externi pe aceste teme şi de aceea lansează Lafarge Invention Awards, pentru a recompensa şi sprijini proiectele cele mai inventive din Europa care pot contribui la dezvoltarea unor metode de construcţii durabile.
Proiectele înscrise în competiţie trebuie să se refere la un produs, o metodă de construcţie sau un serviciu care utilizează tehnologii inventive. Participanţii vor trebui să prezinte un proiect bazat pe o invenţie cu o vechime de sub 5 ani.
Cercetători, intreprinzători, inventatori, academicieni sau membri ai unei echipe de cercetare îşi vor putea înscrie proiectul în competiţie până la data de 15 octombrie 2010, pe site-ul www.lafarge-inventionawards.com.
Un juriu alcătuit din experţi Lafarge dar şi din reputaţi experţi economici şi ştiintifici vor alege 3 câştigători din cei 10 finalişti. Fiecare câştigător va primi un premiu de 20.000 de euro şi va beneficia de sprijinul Lafarge pentru instituirea unui plan de acţiune în vederea dezvoltării proiectului.
Pentru mai multe informaţii: inventionawards@lafarge.com

Despre Lafarge
În România, Lafarge activează cu toate liniile sale de activitate: ciment, agregate, betoane, gips; are 40 de siteuri industriale şi numără 1.300 de angajaţi. În 2009 a înregistrat o cifră de afaceri de 270 de milioane de Euro.
Lafarge este lider mondial în industria materialelor de construcţii, deţinând poziţii de vârf cu toate diviziile sale: Ciment, Agregate & Betoane şi Gips. Având peste 78.000 de angajaţi în 78 de ţări, Lafarge a înregistrat vânzări de 15,9 miliarde de euro în 2009.
În 2010 şi pentru al şaselea an consecutiv, Lafarge a fost clasificată printre „cele mai durabile 100 de corporaţii din lume”. Prin intermediul celui mai important centru de cercetare în domeniul materialelor de construcţii din lume, Lafarge plasează inovaţia în centrul priorităţilor sale, într-un demers de a asigura construcţii durabile şi creativitate arhitecturală.
Pentru informaţii suplimentare vă rugăm vizitaţi www.lafarge.com