COMUNICAT DE PRESĂ

banner-polaris

Începând de astăzi, 26.01.2010, firma S.C. Polaris M Holding S.R.L., împreună cu Poliţia Comunitară şi Agenţia pentru Protecţia Mediului, demarează campania de informare a elevilor din municipiul Târgu Jiu despre importanţa colectării selective, dar şi despre cum putem avea un oraş mai curat.
S-au încheiat până în prezent contracte de colaborare cu Colegiul Tehnic GENERAL GHEORGHE MAGHERU, Grup Şcolar ION MINCU şi Colegiul Tehnic HENRI COANDĂ. Aceste licee vor fi dotate cu euro-containere de plastic de 1,1 mc, special pentru hârtie şi pet-uri.
Elevilor li se vor ţine cursuri în care li se va explica ce înseamnă colectarea selectivă, normele impuse de Uniunea Europeana, precum şi modalităţi prin care se poate realiza colectarea selectivă. În acelaşi timp vom încerca să le explicăm elevilor că deşeurile nu trebuie aruncate la întâmplare, ci în containerul în care le e locul.
Totodată trebuie să  înţeleagă că ideea despre reciclare se poate schimba numai dacă oamenii se unesc pentru o cauză comună: colectarea selectivă a deşeurilor şi revalorificarea lor trebuie să fie o prioritate pentru fiecare dintre noi.
Acest proiect, pe care l-am demarat în această săptămână, mai propune şi organizarea periodică de acţiuni de ecologizare a zonelor în care primăvara şi vara oamenii ies la picnic (de ex. în zona Nucilor sau Pădurea de la Drăgoieni) şi promovarea unei atitudini responsabile faţă de mediu în rândul locuitorilor municipiului Târgu Jiu prin distribuţia de materiale informative.