Competențele secolului XXI implementate la Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru


În perioada 13-19 ianuarie 2019, Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru”- în parteneriat cu de Gimnazija in Srednja Sola Rudolfa Maistra din Kamnik Slovenia, Escola Profissional de Ciências Geográficas Lisboa din Portugalia și Sultangazi Ataturk Mesleki ve Teknik Anadolu Instabul din Turcia-derulează un proiect Erasmus +.

CT GGM implementează prima etapă din proiectul Erasmus+ ” Integrating technology in the teaching process, path towards building 21st century skills” prin intermediul căruia se urmărește să se identifice noi abordări didactice care integrează tehnologiile informatice în scopul îmbunătățirii activităților de predare-învățare evaluare.
La nivel mondial, ultimele cercetări indică o îmbunătățire semnificativă a calității actului educațional în condițiile în care atât cadrele didactice integrează tehnologiile informatice, atât în activitatea de predare cât și în procesul de evaluare. Folosirea noilor tehnologii permite profesorilor un contact cu elevii și după finalizarea orelor de curs, permițându-le să observe cum elevii lucrează, cum colaborează pentru sarcinile avute în echipă, precum și cum își asumă sarcini și responsabilități. De asemenea, odată ce se valorifică interesul elevilor pentru folosirea tehnologiilor mobile, aceștia devin mult mai motivați și mai implicați în propriul proces educațional.
Proiectului li s-au alăturat profesori de la universități din România și Lisabona, dar și specialiști de la organizații neguvernamentale ce operează în domeniul Educației. Rezultatele cercetărilor obținute vor fi publicate pentru a fi validate într-o serie de articole și publicații de specialitate, iar la final vor face centralizate într-o carte de specialitate.
La final, elevii din cele 4 instituții vor participa la ore de specialitate, pe durata a două săptămâni, în cadrul unor instituții din Lisabona si Istambul, ore ce vor fi susținute folosind tehnologiile moderne și co-teaching de către specialiști din Turcia și Portugalia în cooperare cu profesori din România, rezultatele obținute urmând să fie recunoscute și validate la întoarcerea în țară.
Activitățile din proiect sunt completate cu discuții cu profesorii liceului, pe diferite teme, punându-se astfel bazele pentru viitoare colaborări care să contribuie în continuare la creșterea actului educațional prin ancorarea la noile realități și cerințe de la nivel european.
Pe lângă programul încărcat ce se desfășoară zilnic la liceul gorjean, profesorii de la liceele partenere au beneficiat și au apreciat în mod deosebit activitățile legate de sărbătorirea celor 125 de ani de la nașterea eroinei locale – Ecaterina Teodoroiu, de vizitele realizate la Centrul ”Constantin Brâncuși”, Parcul Central, Muzeul Județean ”Alexandru Ștefulescu” și Municipiul Târgu Jiu, dar și de întâlnirile avute cu reprezentanții primăriei ai Consiliului Județean și Inspectoratului Școlar Județean Gorj. De asemenea, participanții europeni se declară fascinați de tradițiile și frumusețile județului Gorj și declară că vor reveni cât de curând, mai ales că a parte dintre ei nu sunt la prima vizită în județul nostru.

,

One Comment on “Competențele secolului XXI implementate la Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru”

Comments are closed.