Colegiul Tehnic Nr 2 Târgu-Jiu, din nou în Europa

Loading

Un nou an școlar, un nou proiect, o nouă provocare. Noi și uși deschise spre viitorul propriu, viitor pe care elevii noștri vor să-l construiască cu propriile lor eforturi, îndrumați permanent de mentorii lor: cadre didactice, implicate, cu grijă pentru copii, cu responsabilitate pentru ceea ce formează, cu viziune pentru contextul economic și social, cu dragoste pentru meserie și pentru copii.
Proiectele ERASMUS+ au devenit o tradiție pentru școala noastră, în acest an școlar instituția noastră implementând cel de-al treilea proiect de acest gen. Elevii implicați sunt atât de la liceu cât și de la școala profesională, de la toate calificările în care școlarizăm în acest moment. Rând pe rând au participat la activități atât la școală, cât și în instituțiile partenere din Uniunea Europeană elevi de la domeniile: Electronică Automatizări, Electromecanică, Protecția mediului, vorbind de clase de liceu și Ospătar (CHELNER)Vânzător în unități de alimentație, vorbind de școala profesională. Suntem pionieri în Gorj prin faptul că am implicat pentru prima dată elevi de la școala profesională, dar și elevi cu CES în astfel de proiecte, dovedind astfel încă o dată deschiderea pe care o avem pentru toate categoriile de copii și capacitatea de a oferi șanse egale tuturor.
Astăzi este rândul mecanicilor auto. După experiența dobândită în școală și în unitățile service partenere din Târgu Jiu când au avut posibilitatea să dobândească primele priceperi și deprinderi în domeniu, prin participarea la proiectul ERASMUS vor putea să-și dezvolte propriile competențe și să devină cât mai pricepuți în meseria pe care și-au ales-o și pe care au demonstrat că o îndrăgesc.
Demarat la începutul acestui an școlar proiectul ERASMUS+ , „Formarea profesională de calitate în spaţiul european”, KA1-VET, Nr. 2018-1-RO01-KA102-048180 aduce odată cu începutul lunii martie debutul primei activități importante, respectiv stagiul de practică de la Valencia, Spania. Timp de 3 săptămâni, cei mai buni 15 din cei aproape 30 de elevi de la ȘCOALA PROFESIONALĂ, domeniul MECANICĂ, calificarea MECANIC AUTO vor participa la un stagiu de practică cu o durată de 3 săptămâni la VALENCIA, SPANIA. Cu emoții și cu nerăbdare astăzi și-au făcut bagajele și așteaptă cu nerăbdare primul lor zbor către noi oportunități.
Elevii noștri vor participa la stagiul de practică la unități service de prestigiu în Spania:
– MOTOR J.R VALLE S.L. SEAT Valencia Motor JR Valle
Firma oficiala ce se ocupa cu distribuirea,comercializare si reparatii automobile din gama SEAT si SKODA. Situata in Valencia acesta firma detine o ampla experienta in domeniile mai sus mentionate, intr-o continua expasiune si oferte ce au ca scop principal satisfacerea nevoilor clientilor in materie de automobilistica.

– NISSAN
Dealer auto oficial ce comercializeaza marca Nissan situat in regiunea Valencia si prezent in 5 locatii Valencia, Paterna, Quart de Poblet, Gandia si Denia. Ofera servicii de expozitie si vanzari , postvanzari, atelier si inlocuiri. Echipa dinaamica de specialisti si cu o vasta experienta in acest domeniu. Rafael Almenar S.A. oferaservicii de calitatefolosind o tehnologie inalta si o echipa de specialisti cu o bogata experienta in domeniul auto. Dispune de 6 rampe service si 4 cuptoare de tinichigerie – vopsitorie localizate intr-un atelier servicecu o suprafata de 2200 mp.
– MOTOR VILLAGE
Motor Village Valencia aparține grupului de distribuitori ai mărcilor Fiat Chrysler Automobiles. Înexpoziția de la Avenida de las Tres Cruces, 52, cunoscută și sub numele de Avenida del Automovil, se găsesc automobilele Alfa Romeo, Fiat, Jeep, Lancia și Abarth, precum și divizia vehiculelor comerciale Fiat Professional.
Motor Village Valencia are un atelier oficial cu o echipă umană și tehnologică, care se ridică la cerințele marcilor ce comercializeaza. Echipa este formată din 35 de specialiști repartizați pe diferite departamente.
– AUTOMOTION
Compania oferă toate tipurile de sericii auto: mentenanță și reparații motoare autovehicule, experiență în work-shop și formare. Firma este specializată pe vehicule marcă germană.
– TALLER COSMIN CONSTANTIN RUSU
Compania oferă toate tipurile de sericii auto: mentenanță și reparații motoare autovehicule, experiență în work-shop și formare.
Cu cele mai bune gânduri îi așteptăm pe elevii noștri să aducă în școală noi experiențe europene. Alături de cadrele didactice însoțitoare suntem siguri că ne vor reprezenta cu cinste școala și țara.

Prof. Bîzocu Codruța Nicoleta
Prof. Șofei Carmen Elena- coordonator proiect
COLEGIUL TEHNIC NR. 2 TÂRGU JIU