Colegiul Naţional „George Coşbuc”, Motru

Loading

colegiul-tehnic-motru-1Înfiinţat în anul 2000, Colegiul Naţional “George Coşbuc” completează orizontul învăţământului motrean cu o instituţie şcolară care se doreşte o alternativă la orientarea tehnică şi industrială a obiectivelor regionale, prin situarea perspectivei educaţionale în zona performanţei, a competitivităţii, a valorificării potenţialului intelectual, in scopul formării unor tineri deschişi spre inovaţie, cu bogate resurse de adaptabilitate la o societate modernă, aflată in continuă schimbare, cu disponibilităţi creatoare, cunoştinţe ştiinţifice solide şi  viziune optimistă asupra viitorului.
În prezent, colegiul funcţionează cu 1029 elevi, grupaţi în 38 de clase, cu nivelurile primar, gimnazial si liceal. Ciclul liceal cuprinde filiera teoretica, profilurile real şi uman, cu specializările  matematică-informatică, ştiinţe ale naturii, filologie, ştiinţe socio-umane.

OFERTA EDUCAŢIONALĂ 2009-2010
Colegiul dispune de:
-21 de săli de clasă renovate şi modernizate
-două laboratoare de informatică
-un laborator de chimie
-un laborator de fizică
-un laborator de biologie
-un laborator de creaţie (artă dramatică)
-un cabinet de limbi moderne
-o sală de sport
-un amfiteatru
-o bibliotecă dotată cu 18.ooo de volume
Personalul scolii:  56 de cadre didactice calificate, majoritatea cu experienţă şi performanţe profesionale
Performanţe şcolare în anul şcolar 2008-2009:
-elevi cu rezultate foarte bune: 480
-elevi cu rezultate bune: 320
-burse de merit : sem. I – 117 ; sem. II – 174
-burse de studiu : sem. I – 123 ; sem. II – 157
-procent de promovabilitate la Tezele cu Subiect Unic-100%;
-procent de promovabilitate la examenul de bacalaureat-100%;
-procentul absolvenţilor de liceu admişi in învăţământul superior în anul 2008-100%
-rata abandonului scolar-0%
-178 de participanţi la etapa judeţeană a olimpiadelor şcolare;
-65 de elevi participanţi şi premiaţi la concursuri şi olimpiade şcolare (nivel judeţean, interjudeţean,  naţional, internaţional).
Plan de şcolarizare pentru anul 2009-2010
– clasa I – două clase
– clasa a V-a –  două clase
– clasa a IX-a – şase clase (28 de elevi pe clasă) :
– trei clase – matematică-informatică (filiera teoretică,  profil real)
– o clasă – ştiinţe ale naturii (filiera teoretică, profil real)
– o clasă – filologie (filiera teoretică,  profil uman)
– o clasă – ştiinţe socio-umane (filiera teoretică, profil uman)

colegiul-tehnic-motru-2colegiul-tehnic-motru-3

Discipline opţionale
Învăţământ primar:
-“English is fun!”
-„Let’s learn english!”
-„Prietenul meu, calculatorul”
-Teatru pentru copii – „Prichindeliada”
Învăţământ gimnazial:
-Educaţie pentru sănătate
-Protecţia mediului
-„Prietenul meu, calculatorul”
Învăţământ liceal:
Disciplinele opţionale sunt distribuite în funcţie de profil, acoperind toate ariile curriculare: Complemente de algebră şi analiză matematică, Romanul francez în secolul al XIX-lea, Civilizaţie şi cultură franceză, Competenţă în mass-media, Electricitatea şi aplicaţiile ei, Drepturile refugiaţilor, Holocaustul,  Artă dramatică, Tratarea diferenţiată în jocul de baschet.
Acţiuni extracurriculare: serbări şcolare, premieri ale elevilor merituoşi, acţiuni ecologice, acţiuni comunitare, participări la concursuri, parteneriate educative, redactarea revistei şcolii – „Noi”,  întruniri ale membrilor cenaclului literar „Floare albastră”, spectacole ale cercului de teatru „Mimesis”, excursii, momente festive dedicate sărbătoririi unor personalităţi.
Acţiuni educative: Şcoala se evidenţiază printr-o atitudine activă faţă de problemele elevilor, existând numeroase acţiuni axate pe consiliere psihopedagogică si orientare şcolară şi profesională.

6 Comments on “Colegiul Naţional „George Coşbuc”, Motru”

  1. -burse de merit : sem. I – 117 ; sem. II – 174
    -burse de studiu : sem. I – 123 ; sem. II – 157

    :))
    care sunt alea??? au cam uitat sa le dea in ultimii 2-3 ani.

  2. thoamne si eu ma gandesc sa vin aici la liceu habar n`am ce draq sa fac k draq nu vreau sa ajung sa port ochelari si aparat dentar sa …
    Daca ar baga bio chime filo socio umane etc si la tehnik ar fi scoala goala la cosbuc:)):))=))

  3. domnisora kriss si eu amm terminat la george cosbuc motru si sa stii ca u este asa de rau cum iti inchipui tu am fost prima generatie care a facut ore acolo am teminat bio chi,ie si nu te teme ca nu o sa ajungi sa porti ochelari aia numai daca nu -ti fug ochiii dupa baieti si parerea mea pune mana pe carte si ;la fitzele la o parte ca nu asa-i viata asculta aici ca stiu eu mai bn si asculta ce zice mata cu tatatau ca nu zic ei de fraieri nb

  4. si eu am terminat la „CNGC” acum 3 ani.mie mi-a placut foarte tare in liceu,si acum mi-ar placea sa mai fiu in clasa a 11-a sau a 12-a a fost foarte fain.am terminat socio umane si bineinteles am avut-o diriginta pe doamna negrea argentina cu care ne-am inteles super.nu stiu cum de voua nu va dau bursele ca la noi niciodata nu intarziau.in orice caz…bafta celor care sunt acum elevi acolo

  5. ce pot sa spun ….si eu am terminat acum un an liceul acolo si nu am de ce sa ma plang.Am avut niste profesorii excelenti de la care am avut multe de invatat.Nici nu se poate compara „GEORGE COSBUC” cu TEHNICUL.Cei care vor sa invete cu adevarat carte sa mearga aici ca au ce invata,mai ales daca fac romana cu D-NA VALCEANU ANA.Mult succes celor care sunt elevi acolo,au luat o decizie buna inscriinu-se la CNGC.

  6. eu va spun ca e foarte bn la cngc pt k si eu sunt aici si va zic si voua sa veniti,la tehnic e viata dar dupa ce termi liceu mori d foame,pe knd aici ai multe optiuni si sanse,mult succes celor d aici

Comments are closed.