Brazilienii Tremonti şi Cardoso au intrat în fibrilaţii după accidentul de avion al companiei AIR France

După tragedia cursei AIR France din Brazilia, cei doi jucători „cariocas” ai Pandurilor, Alexandre Cardoso şi Tiago Tremonti au început să aibă emoţii. Cei doi brazilieni se tem de călătoria de avion pe care o vor trebui să o facă acasă săptămâna viitoare, atunci când se va termina sezonul Ligii I.

tiago-tremonti
Tiago Tremonti
alexandre-cardoso
Alexandre Cardoso

Cumplita tragedie a cursei companiei Air France petrecută în Brazilia, în care şi-au găsit moartea 228 de pasageri i-a marcat puternic pe cei doi jucători „cariocas” de la Pandurii: Alexandre Cardoso şi Tiago Tremonti. Şi asta cu atât mai mult, cu cât, Cardoso şi Tremonti se pregătesc să plece în Brazilia, după disputarea ulimei partide oficiale din acest sezon, cu Oţelul Galaţi. Cei doi au deja rezervate bilete chiar la o cursă Air France şi culmea, care va pleca pe data de 15 iunie de la Paris adică aceea care trebuia să fie destinaţia avionului prăbuşit în Brazilia.

Dorul de casă…
Cum însă, odată cu sfârşitul campionatului din România, jucătorii Pandurilor nu mai au de ce să mai rămână aici, mai ales că nu şi-au văzut familiile de foarte mult timp, Cardoso şi Tremonti vor trebui să-şi învingă teama şi să se suie în avion. „Voi pleca spre Brazilia, nu voi rămâne aici în vacanţă pentru că mi-e dor de mama, de tata de rudele şi prieteni de acolo că nu i-am văzut de o jumătate de an. De obicei nu am emoţii să zbor cu avionul, dar acum mi-e cam frică. Va fi greu de suportat acest zbor în condiţiile în care am văzut la televizor ce s-a întâmplat cu acei oameni”, mărturiseşte Tremonti pentru Mediafax.

„Se poate întâmpla în orice moment o tragedie”
Încercând să-şi facă curaj pentru reîntoarcerea acasă, Cardoso se gândeşte mai mult la Dumnezeu ca să ajungă teafăr şi nevătămat în sânul familiei. Totuşi, fundaşul Pandurilor spune că este obişnuit să călătoarească cu avionul: „Joi, după meciul cu Oţelul plec acasă în Brazilia. Pentru că aşa merg de obicei am şi acum bilet pe o cursă Air France care va pleca de la Paris. Nu mi-e frică, asta e, sunt obişnuit cu avioanele. Se poate întâmpla în orice moment o tragedie când circuli cu avionul mai multe ore. Există un risc, dar mergem cu Dumnezeu şi cred că nu vom avea nici o problemă.” Cardoso ţine să precizeze că cei mai îngrijoraţi atunci când călătoreşte cu avionul sunt de fapt părinţii săi: „Mi-e dor de familie de aceea trebuie să plec acasă, să merg să o văd şi pe soţia mea şi fraţii pentru că la noi familia este numeroasă. Dar nu-mi fac probleme decât că e drum lung, mai multe probleme îşi fac ai mei, iar când sunt în avion, părinţii mei nu dorm. Când aterizez la Sao Paolo îi sun imediat pe telefon să stea liniştiţi pentru că e mult timp cât sunt în aer, trei ore până în Franţa şi 12 ore până în Brazilia.”

Cardoso îşi face încă planuri de vacanţă
Înainte de a pleca spre casă, brazilianul Cardoso nu ezită totuşi, să se gândească şi la vacanţă. Fundaşul Pandurilor mărturiseşte că dacă va ajunge teafăr acasă, scurta perioadă de relaxare şi-o va petrece în sânul familiei. „Avem puţine zile de vacanţă pe care mi le voi petrece cu mama şi cu tata. O să-i ajut la muncă în gospodărie. Vreau să-mi petrec tot timpul cu ei, să vorbim mai mult înainte de a începe pregătirile pentru noul sezon”, măruriseşte Alexandre Cardoso.

Miza din ultima etapă pentru Pandurii: 1,5 milioane de euro!
Partida din această miercuri, din utima etapă de campionat, dintre Pandurii Tg-Jiu şi Oţelul Galaţi are o dublă miză pentru gruparea de fotbal gorjeană. Aşa cum recunoaştea şi tehnicianul Sorin Cârţu, în cazul ocupării locului 10 la finalul campionatului, echipa olteană ar urma să primească toate primele restante pentru punctele acumulate în retur. „Avem stipulat în regulament că îşi primesc bonusurile doar dacă suntem în primele 10 formaţii. Aşa că trebuie să câştigăm cu Oţelul! Nu le voi suplimenta prima pentru acest meci, deoarece este datoria lor să bată”, a explicat chiar preşedintele Pandurilor, Marin Condescu. O a doua miză a rundei finale din sezonul 2008-2009 şi una mult mai importantă, cel puţin pentru conducerea grupării de fotbal gorjene este suma pe care Pandurii ar putea s-o primească din drepturile de televizare. Pentru locul 10 la sfârşitul campionatului, clubul ar primi aproximativ 1,5 milioane de euro reprezentând suma rezervată drepturile de televizare. De remarcat, că această sumă reprezintă aproape 75 % din bugetul pe care formaţia gorjeană l-a avut în sezonul 2008-2009. În cazul în care poziţia a X-a va fi atinsă, fiecare titular de la Pandurii va trebui să încaseze câte 7.400 de euro pentru rezultatele din acest retur.

One Comment on “Brazilienii Tremonti şi Cardoso au intrat în fibrilaţii după accidentul de avion al companiei AIR France”

Comments are closed.