Ingrediente:
o ceapă;
o lingură unt;
o conservă de ciuperci de 250 grame;
300 g suncă presată;
o legătură mărar;
4 ouă;
200 g smântână;
caşcaval;
piper, sare.
Mod de preparare: Se prepară aluatul pentru clătite din 4 ouă, lapte şi făină. Umplutura se prepară astfel: se căleşte ceapa tăiată mărunt cu untul timp de 5 minute. Se adaugă ciupercile tăiate mărunt, cu tot cu zeama de la conservă, şunca presată taiată tot mărunt, un vârf de cuţit de piper, o linguriţă sare şi se lasă să fiarbă la foc mic, până scade zeama de tot. După ce compoziţia s-a răcit un pic, se adaugă smântână, mărarul taiat mărunt amestecându-se bine. Cu această umplutură se umplu foile de clătite. Se unge un vas Jena cu unt, se aşază clătitele una lângă alta, ungindu-se cu smântână. Deasupra se presară caşcaval ras. Se dă la cuptor pentru 20-30 de minute.
Mentiuni: Se servesc fierbinţi presărate cu mărar.