Sus cinstiții, jos hoții!

Loading

aura-stoenescuÎn instituțiile României există indivizi care pun monopol pe proprietăți, fără drept; păduri, case, terenuri, nedreptățind proprietarii de drept, care așteaptă, se judecă, se plâng pe la presă, fac greva foamei, rămân pe drumuri, în timp ce mafia imobiliară și mafia pădurilor se îngrașă pe zi ce trece.
Deși au început, mai nou, cercetări, rețineri și chiar arestări, nu ne garantează nimeni că cei vinovați de astfel de fapte vor fi pedepsiți și, mai ales, că vor fi puși să plătească proprietarilor de drept atât pierderile materiale cât și daune morale suferite din cauza lor. Aș vrea să văd că Statul vinde proprietățile acestor hoți și „dă Cezarului ce e al Cezarului”. Aș vrea să văd că se face Dreptate în România, o dată pentru totdeauna.
Auzeam pe la posturile naționale de televiziune comentarii de genul: „Lasă că-i bine, se face curățenie.” Oare?! Să înceapă curățenia de corupți, hoți, să se teamă românii de acum înainte și să nu mai construiască astfel de caracatițe ale corupției care eludează legea și își varsă în buzunare milioane de euro? M-aș bucura foarte mult să se întâmple așa ceva, dar am anumite rezerve. Au mai fost campanii de arestări. Să ne amintim campania „Vameșii”. Să ne amintim campania „Finanțiștii”. De fiecare dată când încep arestări se speră că se face curățenie.
Dar, cum se spune că trebuie să gândești pozitiv dacă vrei ca un lucru să se întâmple, cu toate că nimic din ce se întâmplă nu arată că acest lucru e posibil, vă invit dragi cititori să gândim pozitiv: „România se va curăța, iar românii vor constata că cinstea și corectitudinea au câștig de cauză în fața hoției și corupției.”