Cinci drumuri județene din Gorj, reabilitate prin Programul „Anghel Saligny”

Începe reabilitarea unor segmente esențiale de pe cinci drumuri județene, un proiect ce se va derula cu sprijin financiar obținut prin Programul național de investiții „Anghel Saligny”. Acest proiect prevede lucrări de reabilitare pe o lungime totală de 53,097 km, cu o valoare estimată la 207 milioane de lei.

„Este un efort considerabil, ce subliniază angajamentul nostru neclintit față de modernizarea și dezvoltarea infrastructurii rutiere din Gorj, un pilon esențial pentru stimularea dezvoltării economice și sociale a regiunii noastre. Intervențiile prevăzute se vor concentra pe următoarele tronsoane de drum: DJ 663, facilitând accesul între DN 66 (E79) și localitățile Dâmbova, Cârbeşti, Tâlveşti, Urecheşti; DJ 672C, care leagă DN 67 de Tălpăşeşti, Stroieşti, Răchiţi, Runcu și DN 67D; DJ 672B, traversând Ursați, Frătești, Suseni; DJ 665A, din DN 67 prin Bălăneşti, Voiteştii din Vale, Grui, până în DJ 665; DJ 664A, conectând DJ 664 cu Turcineşti, Rugi, Curpen, Stăneşti, Ursaţi și DJ 672B.

Aceste lucrări vor aduce o îmbunătățire semnificativă a siguranței și confortului în trafic, eliminând punctele periculoase, modernizând structura rutieră și îmbunătățind gestionarea apelor pluviale, alături de alte îmbunătățiri esențiale pentru o infrastructură modernă și sigură. Având în vedere importanța acestui proiect pentru comunitatea noastră, procedura de achiziție publică pentru întocmirea proiectului tehnic, asistența tehnică și execuția lucrărilor va fi inițiată până la finalul lunii martie 2024. Toate aceste eforturi subliniază dedicarea noastră pentru îmbunătățirea continuă a infrastructurii județene din Gorj.

Pentru mai multe detalii tehnice și informații actualizate despre proiect, vă invit să consultați site-ul oficial al Consiliului Județean Gorj, la următorul link: https://www.cjgorj.ro/comunicat-de-presa-lucrari-de…/” este mesajul președintelui Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu.