CEO, armă electorală

Loading

Campania electorală a încins spiritele în Gorj, mulți candidați alegând manipularea maselor prin informații false, pentru a-și denigra conntracandidații. Printre aceste informații care apar pe piață se află și aceea că Complexul Energetic Oltenia este ca și scos la privatizare. Directorul general al societății, Laurențiu Ciurel, a declarat, însă, că nu s-au făcut nici un fel de demersuri în acest sens.

Complexul Energetic Oltenia nu va fi scos la privatizare
Complexul Energetic Oltenia nu va fi scos la privatizare

Direcorul CEO, Laurențiu Ciurel, spune că nu există, în momentul de față, nici un demers pentru vânzarea pachetului majoritar de acțiuni CEO.
Singura acțiune care va fi întreprinsă, spune Ciurel, este majorarea capitalului Complexului cu 15% și scoaterea pe bursă a acestui pachet de acțiuni, pentru a se obține bani pentru investiții: „Asigur pe colegii mei din cariere și pe toți angajații complexului că nu se pune problema privatizării. Vom aștepta stabilizarea pieței pentru vinderea pe bursă a pachetului de 15%, pentru a avea bani de investiții, dar nici vorbă despre vânzarea pachetului majoritar. Încheiem anul cu profit de 40-50 de milioane, cu salariile, plățile la buget și furnizorii achitate, nu avem datorii restante, ci dimpotrivă, ci de încasat. Numai un nebun ar putea să vândă.”
Directorul general al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a mai precizat că fostul Guvern a avut de gând, în 2011, să înceapă o privatizare a CEO cu investitor strategic pe pachet majoritar, dar memorandumul semnat în acea perioadă cu FMI a fost anulat încă din vară.