Ce ție nu îți place nici altora…

Loading

Liderii liberali s-au declarat recent nemulțumiți că  au fost huiduiți prin mai multe localități unde au mers în campanie. Dacă ar fi să ne luăm după Ludovic Orban, vinovații ar fi romi  beneficiari ai ajutorului social și, după declarațiile lui, am putea crede că acum a fost parașutat în România și nu știe ce se întâmplă în această campanie electorală. Liberalii par să nu știe că există detașamente de mitingiști care bat toată țara pe urmele PSD-ului, scot elevii de la școală pentru acțiuni de protest,  ca să arate că partidul de guvernământ nu are sprijin la electorat. Interesant că nu se așteaptă deloc verdictul urnelor, nu se pune deloc accentul pe programul electoral al Opoziției în caz că acesta există, tot atâtea semne clare că balanța electorală se înclină într-o singură direcție. Se poate citi o mare  disperare în Opoziție că rezultatele nu vor bate cu imaginea creată pe Facebook și la câteva televiziuni cu probleme că suntem o țară sub asediu electoral și că Dreapta va lua 99,9% din voturi iar Klaus Iohannis este cel mai iubit președinte de la Ion Iliescu încoace.

Ludovic Orban vorbește despre faptul că liderii liberali sunt întâmpinați peste tot cu speranță pentru că e vorba „de oameni cărora nu le place să mintă şi nu au capacitatea de a minţi, de oameni care să se ţină de cuvânt, de oameni care nu sunt în stare chiar de orice ca să obţină voturi, de oameni care folosesc argumente şi nu şpagă, corupţie, ameninţare, intimidare şi manipulare, aşa cum îşi adună PSD-ul voturile”. Cel puțin aceleași argumente dacă nu adăugăm și zecile de mii de simpatizanți prezenți la mitinguri poate să evoce și PSD-ul, semn că  nu prea stau în picioare măcar la una dintre părți. Adăugăm aici și faptul că PNL-ul în rândurile Opoziției ar trebui să crească ca viteazul din poveste ori până acum se fluieră a pagubă sau Orban, Vâlceanu, Mureașan ți Câțu ar putea striga în ziua alegerilor tradiționalul ”Am înfrânt!”. La liberali în afară de răcnete și amenințări nu prea a atras atenția altceva în această campanie, se vede că ”locomotiva”-Rareș Bogdan- vine din afara partidului și este un individ fără substanță. S-a reușit chiar performanța ca PNL-ul să nu fie un partid frecventabil de UDMR, alte minorități, nemulțumiții de Dragnea și alții, o dovadă că președintele Klaus Iohannis își asumă riscuri inutile aducându-i la putere în această vară.

Dar de fapt ideea este alta, USR-PLUS, PNL și PMP încearcă în aceste zile, experimentul parțial reușit de legionari în 1937, de a bloca partidul de guvernământ-atunci PNL, acum PSD-să-și ducă la bun sfârșit efortul electoral. Nu se reușește să se creeze o masă critică de nemulțumiți, votanții Stângii sunt umiliți în fel și chip, manipulările au atins grotescul, Facebook-ul a luat foc cu sute de mii de conturi false și cu fake-uri ordinare, și totuși sondajele nu înclină în direcția dorită de unii. Sumele aruncate în luptă sunt enorme, nu mărunțișul aruncat la mișto de către niște interlopi către oamenii săraci ai acestei țări contează, România este învinovățită cu subiect și predicat că nu votează cum spune Merkel. Românilor li se promite urgia dacă nu vor face cum le ordonă străinătatea, pare o veritabilă dictatură în mănușa catifelată a europenismului.

Și ne întoarcem, Opoziția riscă totul pentru o victorie care să îi permită să acceadă nedemocratic la guvernare, sprijinitorii acesteia vor contracte că ”fac foamea” de șapte ani. Orban știe că își joacă viitorul în aceste zile dar mai are un as, Sistemul care l-a gra’iat pe el îl va condamna pe Dragnea. Depinde însă cine câștigă electoral, sociologii spun că asta ar garanta victoria PSD-ului. Cum spune românul, vom trăi și vom vedea!