Caravana Docuart la Târgu Jiu

Caravana Docuart face următoarea oprire la Târgu Jiu.
Cea de-a treia ediție a Caravanei Docuart ajunge cu proiecții de film documentar românesc la Cinematograful Sergiu Nicolaescu din Târgu Jiu, în zilele de 8 și 9 aprilie, intrarea fiind liberă.

afis-docuart-caravanaCaravana Docuart invită cinefilii orașului să vizioneze o serie de filme documentare românești, toate premiate la București Docuart Fest 2015, singurul spațiu cultural dedicat exclusiv documentarului românesc. Producțiile aduc o viziune a zilelor noastre, fiind realizate recent, și anume în decursul ultimilor 3 ani.
Programul Caravanei debutează vineri, 8 aprilie, de la 17:30, cu filmul „Românești” (R: Artur Borusz) și continuă cu „Brudina” (R: Dragoș Mihai Hanciu), „Călușarii din Bârla” (R: Adriana Oprea) și „Pașaport de Germania” (R: Răzvan Georgescu). Sâmbătă, evenimentul începe cu „Afară” (R: Andrei Schwartz), „Roboțelul de Aur” (R: Mihai Dragolea & Radu Mocanu), iar ziua se încheie cu „Aliyah Dada” (R: Oana Giurgiu). Filmele vorbesc despre o varietate de teme: istorie, artă, portrete ale unor oameni.

Regizorii, prezenți în sală

La proiecții vor fi prezenți regizorii Adriana Oprea, Oana Giurgiu, Mihai Dragolea și Radu Mocanu care vor participa la sesiuni de întrebări și răspunsuri cu cei din sală.
Târgu Jiu este a treia oprire din traseul Caravanei, după Brașov și Vălenii de Munte. Scopul proiectului este acela de a populariza evenimentele culturale în orașe în care acestea nu sunt des întâlnite și de a familiariza publicul cu acest gen de produse artistice, proiectul integrându-se totodată în zona marilor centre culturale. Caravana este o extensie a festivalului Docuart Fest, ajuns la ediția cu numărul 5.
„Ne bucurăm că în orașul în care s-a născut regizorul Sergiu Nicolaescu, în cinematograful care-i poartă numele, se proiectează film românesc. Caravana Docuart reprezintă un pionierat pentru orașul nostru și anunță desfășurarea altor proiecte culturale cinematografice care vor avea loc în Târgu Jiu începând cu 2016”, spune Florin Cârciumaru, primarul orașului Târgu Jiu.
Caravana Docuart este un proiect cultural organizat de asociația Docuart, co-finanțat de Centrul Național al Cinematografiei. Evenimentul se desfășoară în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu Jiu și se bucură de susținerea Regiei Autonome a Distribuției și Exploatării Filmelor RomaniaFilm (R.A.D.E.F. RomaniaFilm). Următoarul oraș care va fi bifat pe harta Caravanei este Baia Mare, în perioada 22-23 aprilie.
Intrarea este liberă!

Programul caravanei la Târgu Jiu:

8 APRILIE
17:30 Brudina – de Dragoș Mihai Hanciu (2014, 17 min)
Premiu pentru cea mai bună imagine / secțiunea studențească
– Trailer / sinopsis: http://festival.docuart.ro/documentare/brudina
18:00 Românești de Artur Boruzs (2014, 24 min)
Premiu pentru cea mai bună regie și cel mai bun montaj / secțiunea studențească
– Trailer / sinopsis: http://festival.docuart.ro/documentare/romanesti
18:45 Călușarii din Bârla de Adriana Oprea (2014, 58 min) + Q&A
Premiu pentru cel mai bun documentar de televiziune
– Trailer / sinopsis: http://festival.docuart.ro/documentare/calusarii-din-barla
20:15 Pașaport de Germania de Răzvan Georgescu (2014, 88 min)
– Premiu pentru cea mai bună regie / secțiunea principală
– Trailer / sinopsis: http://festival.docuart.ro/documentare/pasaport-de-germania

9 APRILIE
16:00 Afară de Andrei Schwartz (2014, 86 min)
– Premiu pentru cea mai bună imagine / secțiunea principală
– Trailer / sinopsis: http://festival.docuart.ro/documentare/afara
17:45 Roboţelul de aur de Mihai Dragolea şi Radu Mocanu (2014, 75 min) + Q&A
Marele premiu Docuart Fest 2015
Trailer / sinopsis: http://festival.docuart.ro/documentare/robotelul-de-aur
19:30 Aliyah DaDa de Oana Giurgiu (2014, 116 min) + Q&A
Premiu pentru cel mai bun montaj / secțiunea principală
Trailer / sinopsis: http://festival.docuart.ro/documentare/aliyah-dada