Caravana Docuart: seară de proiecții în 9 iunie la Universitatea ”Constantin Brâncuși”

Caravana Docuart revine la Târgu-Jiu joi, 9 iunie, cu o seară de proiecții de documentar românesc ce vor avea loc la Universitatea Constantin Brâncuși (Facultatea de inginerie).

De 9 ani, Caravana Docuart organizează seri de film și evenimente speciale cu misiunea de a reprezenta și susține documentarul românesc în Târgu-Jiu și în peste alte 10 orașe din țară – centre universare sau orașe cu ofertă culturală redusă.

Caravana prezintă două filme documentare impresionante: de la ora 18:00 va fi prezentat un documentar în regia lui Vlad Petri, “Același vis” (2021, 30’). Este un film bazat pe o poveste adevărată, la limita între documentar și ficțiune, ce spune povestea unui soldat român aflat în prima sa misiune în Afghanistan. Filmul a fost premiat la Gopo pentru cel mai bun scurt metraj documentar.

De la 18:30 are loc următoarea proiecție, “Spioni de ocazie”, realizat de Oana Giurgiu (2021, 119’), documentarul  care recreează povestea unor acţiuni de spionaj neobişnuite, care au marcat definitiv desfăşurarea celui de-al Doilea Război Mondial: recrutarea unor tineri sionişti din Palestina, trimişi înapoi în ţările lor de origine din Europa de Est, inclusiv în România, pentru a obţine informaţii despre germani. Aceştia sunt spionii de ocazie.

Caravana Docuart este un proiect organizat de Asociația Docuart, cofinanțat de CNC (Centrul Național al Cinematografiei), în parteneriat cu Universitatea Constantin Brâncuși, din Târgu Jiu.