Când sunt mulţi, exemplul creşte!

Loading

O parte dintre elevii participanţi de la Şcoala Gimnazială „Sfântul Nicolae”
O parte dintre elevii participanţi de la Şcoala Gimnazială „Sfântul Nicolae”

Protejarea mediului este o necesitate imperioasă garantată de certitudinea că oamenii sunt parte integrantă din natură şi nicidecum superiorii acesteia. Cunoaşterea responsabilă a mediului înconjurător oferă copiilor ocazia de a gândi, a învăţa, de a-şi dezvolta curiozitatea şi interesul pentru anumite aspecte din lumea înconjurătoare.
Şi anul acesta elevii şi cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială „Sfântul Nicolae” au participat la acţiunea de ecologizare organizată de Primăria Municipiului Târgu Jiu în  cadrul proiectului naţional de voluntariat “Let’s Do It, Romania!”, proiect ce îşi propune  să educe românii în zona ecologică, pentru a contribui la un comportament responsabil faţă de mediu.
Astfel, în Ziua de Curăţenie Naţională– 28 septembrie 2013 –  75 de elevi şi 15 profesori de la şcoala noastră şi chiar câţiva părinţi, înarmați cu mănuşi şi saci menajeri au participat la acţiunea de ecologizare în locul indicat de organizatorii locali, mai exact zona Căpitan Buzatu din Târgu Jiu.
După câteva ore de muncă, am reuşit să adunăm mulţi, mulţi saci, plini cu deşeuri.
Realizarea unor astfel de activităţi de către elevi alături de cadrele didactice, părinţi şi de alţi membrii ai comunităţii este o modalitate eficientă de a face în mod conştient educaţie ecologică.
Mulțumim elevilor care au participat la această activitate demonstrând că lucrurile pozitive şi de amploare sunt posibile şi în România, atunci când ne unim forţele pentru o cauză comună!
Prof. Liliana Ciochină