Peste 250 de elevi şi profesori au făcut curăţenie în comuna Băleşti

În acţiunea Ziua de Curăţenie Naţională din cadrul Proiectului „Let`s Do It!” au participat, pentru a V-a oară consecutiv, foarte mulţi elevi şi profesori de la Şcoala Gimnazială “Antonie Mogoş” Ceauru. Potrivit organizatorilor de la nivelul comunei, în speţă responsabilul cu mediu Dragoş Tudorescu, au fost înregistraţi 246 de elevi care au strâns din cele 5 puncte stabilite circa 1,5 tone de deşeuri.

Elevii de la Şcoala Gimnazială “antonie Mogoş” Ceauru au strâns peste 1, 5 tone de gunoaie
Elevii de la Şcoala Gimnazială “antonie Mogoş” Ceauru au strâns peste 1, 5 tone de gunoaie

Din câte se pare, acţiunea a sensibilizat în Gorj mai ales unităţile şcolare. Din semnalele primate până acum la redacţie, reţinem acţiunile de la Şcoala Gimnazială “Antonie Mogoş” Ceauru, Şcoala Gimnazială “ Sfântul Nicolae” Târgu-Jiu şi Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru”.

Acţiune la nivel mondial

Peste 96 de ţări vor organiza în acest an o zi de curăţenie naţională, sub egida mişcării internaţionale “Let`s Do It, World!”, în România evenimentul fiind programat pentru 28 septembrie 2013.
“Let`s Do It, World!” este cea mai mare mişcare socială, reuşind să mobilizeze peste şapte milioane de voluntari în numeroase acţiuni de curaţenie şi educaţie, după cum se arată într-un comunicat al organizatorilor.
Astfel, anul trecut au fost organizate 84 de acţiuni de curăţenie de câte o zi în Asia, Africa, America de Nord, America de Sud şi Europa, fiind strânse peste 67.000 de tone de deşeuri.
Ziua de Curăţenie Naţională din România a devenit o tradiţie, care aduce împreună autorităţi, companii, ONG-uri, reprezentanţi media, persoane publice şi voluntari pentru a face curăţenie în toată ţara, într-o singură zi.

Mobilizare în Gorj

Mii de elevi din Gorj au participat la acţiunea “Ziua de Curăţenie Naţională” în judeţul nostru. Potrivit inginerului Aristică Paicu, primarul comunei Băleşti, la nivelul comunei Băleşti s-au strâns din acţiunea celor 260 de elevi şi cadre didactice care s-au implicat peste 1,5 tone de deşeuri.
“Ţin să salut-spune primarul comunei Băleşti-iniţiativa organizatorilor de a sensibiliza populaţia că avem nevoie de un mediu curat. La nivelul comunei Băleşti, elevii şi cadrele didactice în special, dar şi angajaţi ai Primăriei, au participat în fiecare an la această acţiune. Mă bucur în special că elevii, viitorii cetăţeni ai comunei, demonstrează prin numărul mare că au înţeles importanţa păstrării unui mediu curat. “
Marius Buzera, directorul Colegiului Tehnic “General Gheorghe Magheru” Târgu-Jiu, ne-a declarat: “Ca în fiecare an, am participat cu elevii de la clasele de mediu la acţiunea de curăţenie iniţiată la nivel naţional. Cu toţii, tineri şi vârstnici, trebuie să înţelegem că este nevoie de un mediu curat pentru viitor.”