Când politicienii vor să ne facă binele cu forța

SuntemCornel Şomâcu în plină campanie electorală și lucrul acesta se vede doar la nivelul declarațiilor publice, bannerele și afișele puse peste tot sunt doar o amintire. Și gălețile, tricourile, umbrelele și gecile au dispărut ca să lase locul unei comunicări austere în care și politicienii și alegătorii sunt stânjeniți din cauza așteptărilor diferite. În aceste condiții, ”tehnocrații”- care pleacă de la zeci de mii de euro pe lună din privat sau ong- la stat, pe 20-25% din salariul anterior au o șansă în plus. Rămâne să vedem care e logica, ce este cu această armată de politicieni care se sacrifică pentru binele public sacrificându-și viitorul lor și al familiilor pe care le au?

La nivelul declarațiilor și mai ales al faptelor de campanie electorală reținem ”generozitatea” PSD care aplică măriri salariale și scutiri de taxe, explicate și justificate printr-o guvernare anterioară de succes, ”austeritatea” PNL care se opune la creșterea salarială în Sănătate, de exemplu,  dar propune dublarea salariilor în acest sector peste șase luni și inconsecvențele celorlalte partide, în care se remarcă în special USR care nu este nici de Stânga nici de Dreapta, o ”Albă ca zăpada” cu origini mai degrabă de laborator decât în tranziția românească. O parte a eșichierului politic se comportă deja ca și cum nu ar mai fi nevoie de alegeri, că politicienii respectivi știu ei ce este mai bine pentru români și că nu pot da nimic pentru că vor trebui să ducă ”greutățile” guvernării. Cu alte cuvinte, respectivii politicieni ne fac o favoare că ne conduc iar premierul e un fel de Mesia, unul care a coborât pe pământ ca să preia sarcina grea a unei guvernări care mergea mai bine anterior.

Dar nu ar trebui să ne plângem, România va prinde în următorii ani din urmă Germania și SUA cu Cioloș premier iar economia va dudui mai ceva ca DNA-ul în campanie electorală. Toate aceste lucruri sunt posibile într-o țară în care nu au existat decât doi plagiatori-”odioșii” Ponta și Oprea-iar  cercetarea este la cote înalte, NASA și UE căutând soluții doar în țara de la poale de Carpați și în opera Laurei Codruța Kovesi. Liderii UE sunt atât de uimiți de ”performanțele” lui Cioloș, Dâncu și compania încât s-ar putea să-i promoveze la Bruxelles, un prim pas ar fi  dublarea salariului premierului și prelungirea lui pe o perioadă nedeterminată.

De campanie sau nu, toate cele scrise sunt doar vise! Românii, gorjenii în special, ar trebui să fie atenți pe ce pun ștampila. Ca de obicei, alegem răul cel mai mic!

One Comment on “Când politicienii vor să ne facă binele cu forța”

Comments are closed.