Când nimic nu merge bine!

Suntem la sfârșitul unei alte campanii electorale, parcă mai anostă ca niciodată deși s-au pus la bătaie fonduri imense. Pentru necunoscători, logistica PSD-ului și a PNL-ului a costat foarte mult după cum costisitoare au fost și ”detașamentele”de  protestatari care timp de o lună au urmărit prin țară liderii partidului de guvernământ. Din păcate, nu am văzut proiecte și programe viabile, continuăm să ne rezumăm la ”scoală-te tu ca să mă pun eu!”. Cine speră că Opoziția ar fi o variantă mai bună trebuie să se gândească la Ludovic Orban, Vasile Blaga, Dacian Cioloș și Barna și la ce au făcut ei până acum pentru țară. Deși PSD-ul a propus cea mai slabă generație de oameni politici din istoria sa, se pare că încă mai păstrează un avans considerabil de resurse umane.

Din perspectiva alegătorului lucrurile sunt simple, după ce a fost înjurat de liderii politici ai Dreptei că este pensionar sau bugetar, după ce a fost umilit că este sărac pentru că nu are nici șase case luate din meditații și nici afaceri cu statul, alegerea este simplă. Când vrea cineva votul tău trebuie să îți arate o minimă considerație și că este un om de ispravă, din păcate Orban, Cioloș, Barna sunt prea departe de un asemenea deziderat.  Despre Victor Ponta e și mai greu să spui ceva, are o misiune din Europa pentru a destructura PSD-ul și fiind un proiect din afara țării, este de discutat dacă lucrul ar fi benefic  acesteia. Deocamdată s-a putut vedea o risipă uriașă de fonduri, probabil că la un moment dat va veni și nota de plată.

Transformat în victimă de niște politicieni iresponsabili, cel mai probabil PSD-ul va bifa o nouă victorie. Partidul are mari probleme generate de uzura guvernării dar și de o politică de gherilă urbană a Opoziției. Dragnea nu este nici pe departe liderul autoritar pe care ni-l prezintă la unison Opoziția iar acest partid este tot mai greu de condus și de direcționat pe anumite obiective generale. De foarte multe ori, ai senzația că unii miniștri sau primari au fost puși în funcții ca să enerveze lumea prin măsurile fără noimă pe care le adoptă și le revocă la prima strigare. Cel mai mare partid din România riscă să se transforme în următorii ani într-unul de buzunar care nu va mai face cărțile ci, cel mult, va fi acceptat la masa bogaților.

Ori tocmai PSD-ul are șanse mai mari să se redreseze dacă ”epoca Dragnea” se va sfârși în următoarea perioadă. Justiția își va confirma incapacitatea de a acționa independent și va forța condamnarea pe o speță care arată doar incompetența sau reaua credință a procurorilor care nu fac nimic în dosarele grele. Partidul va trece în Opoziție și cu o nouă conducere va avea șanse de redresare. LA PNL, USR și PMP nu se vor face schimbări majore iar alternativa va continua să fie puțin atractivă.