Campanie antifumat la Colegiul Tehnic Mătăsari

La C.T. Mătăsari elevii au înțeles că este obligatoriu fără tutun
La C.T. Mătăsari elevii au înțeles că este obligatoriu fără tutun

În perioada 7 – 31 mai 2013, Colegiul Tehnic Mătăsari, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Gorj, Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Gorj, Direcţia de Sănătate Publică Gorj, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Gorj, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj şi Asociaţia pentru Sănătate, Educaţie şi Familie – Filiala Oltenia,  desfăşoară campania anti-fumat, sub sloganul “Noi pe toţi încurajăm: DE FUMAT SĂ NE LĂSĂM!”.
Având scopul de a stopa şi evita consumul de tutun în rândul elevilor din şcoală, în cadrul unității s-au desfășurat o serie de activități precum: filme de scurt metraj, spoturi publicitare, confecţionare de ecusoane şi şepci cu inscripţii antitutun, acţiuni stradale prin împărţirea unor pliante etc.
La activităţi au participat atât reprezentanţi ai instituţiilor semnatare ale Acordului de parteneriat încheiat cu C.J.R.A.E Gorj, cât și elevi dar și părinți ai acestora, campania fiind coordonată de către prof. Săceanu Ion, directorul Colegiului Tehnic din Mătăsari.
Activitățile se vor încheia în ziua de 31 mai 2013, când Colegiul Tehnic Mătăsari  va participa la concursul interşcolar organizat de C.J.R.A.E. Gorj, la Muzeul Judeţean de Istorie “Alexandru Ştefulescu” din Tg-Jiu, unde fiecare unitate de învăţământ participantă la campanie, va prezenta, într-un mod propriu, activităţile realizate.
Conform experţilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în fiecare an se înregistrează aproximativ 3,5 milioane de decese provocate de fumat şi la fiecare 24 de ore mor aproximativ 100 de fumători, consumul de tutun fiind doua cauză a mortalităţii în lume şi în Europa. Pornind de la acest considerent, suntem de părere că desfășurarea a astfel de activități, în rândul școlilor gorjene are menirea de a oferi un strop de educație elevilor, care vor conștientiza prin aceasta, efectele negative pe care fumatul le provoacă organismului uman.
Lăudăm inițiativa și ne-am dori să existe cât mai multe astfel de activități, la care elevii din România, să ia parte cu interes!
Alin Dobromirescu