Câinii din Rovinari, la padoc!

Loading

Fenomentul câinilor vagabonzi din Rovinari va fi stopat, conform legii
Fenomentul câinilor vagabonzi din Rovinari va fi stopat, conform legii

Primăria Rovinari va pune, foarte curând, în aplicație, legea care prevede rezolvarea problemei câinilor comunitari. Aici a fost realizat un padoc, urmează să se țină licitația pentru serviciul de ecarisaj, s-au prevăzut bani în bugetul anului 2014, iar autoritățile locale spun că, foarte curând, orașul nu va mai avea probleme pe această temă.
Câinii comunitari sunt o problemă la Rovinari, ca, de altfel, în toate orașele României, așa că autoritățile publice din orașul gorjean au decis să ia măsurile legale. După cum a declarat viceprimarul Laurențiu Chivu, măsurile vor fi puse în practică în cel mai scurt timp: „Am construit padocul petru câini, așa cum prevede legislația în vigoare, au fost prevăzuți bani în buget, va fi scos la licitație serviciul de ecarisaj, după care se va trece la treabă. Câinii vor fi adunați, li se vor oferi îngrijire, hrană și tot ce le trebuie, apoi vor fi dați spre adopție. Cei care, timp de 14 zile nu vor fi adoprtați, vor fi eutanasiați. Eu iubesc animalele, chiar am dus un astfel de câine la tatăl meu la curte, dar trebuie să ne gândim și la oameni. Nu pot să accept ca oamenii să fie atacați, deranjați, sau să calce în mizeria câinilor, în plin oraș. Mai mult, cei care vor adopta un câine și nu vor avea grijă de el vor fi amendați.”
Edilul rovinărean crede că, în maxim două luni, problema va fi rezolvată, dacă nu vor fi aduși câini din alte localități: „Mi-e teamă că vor fi cazuri în care câini din localitrățile învecinate vor fi aduși la noi. Cel mai bine ar fi dacă în toate orașele s-ar lua măsura pe care am luat-o noi. Oricum, după ce padocul se va goli de câini, suntem dispuși, contra cost, să găzduim și câinii din alte localități, dacă vecinii noștri au nevoie, pentru ca problema câinilor comunitari să poată fi ținută sub control” a mai spus viceprimarul Laurențiu Chivu

Parteneriat

Săptămânalul VERTICAL în colaborare cu Televiziunea N-SAT TV și Asociația PRO VERTICAL, vor iniția o campanie de adopție, pentru a veni în sprijinul autorităților din Rovinari, punând la dispoziție, gratuit, spații editoriale și de emisie pentru a prezenta cât mai mulți câini ce pot fi adoptați de cititorii și telespectatori.