Previziuni electorale marca Dan Ilie Morega

Dan Ilie Morega, președintele Institutului de Analiză și Investigații Publice și Politice (IAIPP), a declarat zilele trecute, într-o conferință de presă, că nu e interesat de nici o candidatură în acest an.

Morega prevede alegeri complicate, prin implicarea ANI și DNA
Morega prevede alegeri complicate, prin implicarea ANI și DNA

Morega a declarat că vrea să susțină la Consiliul Județean o persoană cu care să semneze un protocol, pentru crearea de locuri de muncă în Gorj. Are, de asemenea, o părere bună despre Mișcarea Populară, dar spune că nu știe dacă va merge cu acest partid.
Președintele Institutului de Analiză și Investigații Publice și Politice spune, de asemenea, că vom avea alegeri atipice în acest an, pentru că se implică Direcția Națională Anticorupție și Agenția Națională pentru integritate.
Morega a declarat deschis că vrea ca alegerile să fie câștigate de PNL, dar că asta se va întâmpla munai dacă DNA și ANI îi va împiedica pe PSD-iștii importanți să candideze.
Despre celelalte partide mai importante ce vor intra în competiția pentru alegerile locale și parlamentare 2016, Dan Ilie Morega are previziuni negative: „De exemplu, ALDE în Gorj nu va obține un prag minim, UNPR nu va intra în Consiliul Județean Gorj și nu va obține pragul minim de 5%, partidul lui Rudy cam la fel.”
Președintele Institutului de Analiză și Investigații Publice și Politice spune că va face în luna martie sondaje de opinie, pentru că abia atunci se va contura mai bine situația candidaților.