Bogdan Popescu: „Prima opţiune rămâne Energia”

Loading

Odată cu sfârşitul sezonului 2008-2009, baschetbaliştii de la Energia au intrat oficial în vacanţă. Într-o echipă dominată de americani, una din figurile cele mai importante din terenul de joc pentru gruparea de baschet gorjeană a fost românul Bogdan Popescu. Aflat acum la sfârşit de contract cu Energia, Popescu mărturiseşte şi el că nu ştie mare lucru despre viitorul său la echipa olteană. Totuşi, componentul naţionalei României recunoaşte că „prima opţiune rămâne Energia”.

În sezonul recent încheiat, Bogdan Popescu a fost cel mai important român al Energiei şi unul dintre cei mai buni jucători din echipă.
În sezonul recent încheiat, Bogdan Popescu a fost cel mai important român al Energiei şi unul dintre cei mai buni jucători din echipă.

Reporter: Ce mai ştii despre echipă?
Bogdan Popescu:
Adevărul este că nici eu nu ştiu absolut nimic sigur. Bine, nici nu m-am stresat prea mult pentru că eu mai am „treabă” cu lotul naţional şi abia atunci o să mă gândesc şi la vacanţă şi cu siguranţă se vor lămuri toate necunoscutele. Cert este că totuşi am vorbit cu domnul Ponta şi după câte am înţeles eu s-a schimbat puţin regulamentul de la Divizia A. Adică va trebui să existe obligatoriu un român în terenul de joc şi maximum 5 jucători străini în echipă. Şi într-un fel chiar mă bucur pentru că unii dinte jucătorii români o să aibă prilejul să joace mai mult, ca de exemplu Radu Stroescu, care a avut ceva probleme în sezonul trecut şi aşteaptă o revenire. Dar, ca să revin la situaţia de la Energia, tot domnul Ponta m-a asigurat că va rezolva în primul rând problema antrenorului şi asta până la sfârşitul lunii iunie…
Rep. : Te mai gândeşti să revii la echipă în sezonul următor?
B.P. :
Este adevărat că eu am avut şi încă mai am oferte ca si anul trecut. Dar, din punctul de vedere financiar câştigam cam la fel ca la Energia. Au fost oferte din Franta şi Cipru, de pe undeva din Liga a II-a. Şi au mai fost ceva oferte din campionatul nostru, dar nu am luat nici o decizie. Sincer, eu aş vrea să mă întorc la Energia în principiu. Aştept să se lămurească situaţia pentru că ştiţi cum se întâmplă: sunt spuse multe şi făcute puţine! Deocamdată, pentru mine, prima opţiune este Tg-Jiul. Numai dacă nu ne înţelegem, atunci mă gândesc unde să plec.
Rep. : În ultima vreme s-a tot auzit faptul că ai rămâne la Energia doar dacă salariul se va mai mări… Este adevărat?
B. P. :
Ştiţi cum e cu pretentiile finaciare… Este clar că orice jucător şi-ar dori asta, şi eu as vrea mai mult, dar aş rămâne pe aceeaşi bani, mai ales în momentul ăsta de criză. Şi în al doilea rând ideea e să pot să fiu acasă, în România.
Rep. : Un alt subiect discutat în ultima vreme a fost acela al unui aşa-zis conflict între antrenorul Theo Evans pe de o parte şi jucătorii Bogdan Popescu, respectiv Adi Voinescu, pe de altă parte. Unele speculaţii au mers până într-acolo încât, i se cerea preşedintelui Victor Ponta să aleagă între tine şi Theo… Care este punctul tău de vedere?
B.P. :
Apropos de revenirea lui Theo eu nu am chiar nimic împotrivă. Din punctul meu de vedere consider că nu a fost niciodată, nimic. Poate unele mici clenciuri, dar astea sunt normale la orice echipă. Eu zic că în mare măsură va depinde de Theo. El ar trebui să decidă pentru că el este antrenor şi antrenorul tot timpul va avea ultimul cuvânt de spus la echipă.
Rep. : Cu ceilalţi colegi de echipă ai mai vorbit de când s-a terminat sezonul?
B.P. :
Cu cei români, da. Şi am înţeles că şi Radu Stroescu şi Rareş Apostol şi Adi Voinescu vor să rămână la Energia. Despre jucătorii străini, adică americanii, chiar nu mai ştiu mare lucru. Ştiu doar că, după ce s-a terminat campionatul au fost unele probleme cu banii la americani, o întârziere. Dar, s-au rezolvat… Iar de Theo mai ştiu ca alături de încă doi jucători de la Energia a început sezonul în State.