Un Bostan în plus la Guvern

Cornel ŞomâcuRomânia are la acest moment neșansa să fie guvernată de câțiva indivizi cu serioase probleme de logare la realitatea cotidiană. Cum nu putem suspecta faptul că ar fi vorba de slabă pregătire deoarece mulți dintre ei au trecut prin școli serioase, rămâne explicația că din birourile de la Bruxelles nu au reușit să cunoască realitatea din țara unde au fost ”parașutați”. Cum nu cunosc cu ce se confruntă, nu vor găsi nici rezolvări la așa zisa criză care trebuie gestionată. Vor lăsa în urmă însă o criză care va trebui gestionată de clasa politică deoarece nu reușim să atragem fonduri europene, evaziunea fiscală a reînceput să crească, încasările la buget scad constant iar economia mai merge doar în virtutea inerției.
Cioloș încearcă să se dea ”cocoș” dar e clar că joacă o partitură care nu este scrisă de el și cu atât mai puțin de președintele Iohannis. Bostan și alții sunt numiți de afară și tot de acolo pot fi demiși dar aroganța UE în România este încă atât de mare pentru că sondajele vorbesc de 60% opinie favorabilă. Lucru se va schimba radical dacă viața românilor se va înrăutăți în lunile și anii care vor urma și semnele sunt dintre cele mai proaste. Românii sunt proeuropeni prin definiție dar statutul de colonie nu ni se potrivește și l-am acceptat ca popor doar cu mare greutate în lunga noastră istorie.
Despre scandalul Bostan s-au spus foarte multe dar nu suficiente pentru o decizie a lui Cioloș, teoretic cel puțin un milion de români știu cu cine vor vota în toamnă, adică împotriva singurului partid care girează acest Guvern. În pofida manipulărilor de tot felul, românii încep să devină un popor cerebral care nu se mai lasă duși cu preșul. Dovada o găsim într-o declarație a șefei DNA făcută în presa străină, deși i-a băgat la zdup sau este pe cale să o facă pe șefii principalelor posturi de televiziune, românii nu aleg postul cu cele mai mari investiții din România și cu cele mai răsunătoare ”achiziții” din ultima vreme. În concluzie, cazul Bostan arată doar eșecul Bruxellului în România și foarte curând vine și nota de plată.