Bani puţini cheltuiţi la Turburea

Între primele două partide din judeţul Gorj a izbucnit un scandal privind banii cheltuiţi în campania de la Turburea. În total, PSD-ul şi PDL-ul spun că au cheltuit vreo sută de milioane în total deşi banerele, afişele etc par să fi costat mai mult.

primaria-turbureaPSD Gorj se jură că la recentele alegeri de la Turburea nu a cheltuit mai mult de 2000 de lei. PDL Gorj, care a luat şi primarul susţine că a folosit o sumă de patru ori mai mare. Materialele electorale au costat însă cu siguranţă mai mult, dar luăm de bune declaraţiile politicienilor. Purtătorul de cuvânt al PSD Gorj, consilierul judeţean Ciprian Florescu, a lămurit presa locală că partidul său a folosit mai puţin de 2000 de lei în campania în urma căreia Teodor Iloiu s-a clasat pe locul trei, bani de la partid. Suma modestă nu a fost completată cu nici un leu de la candidat care probabil îşi ştia propria susţinere de la electorat. Cu doar 20 de milioane de lei  vechi e cam greu să aspiri la o primărie de talia comunei Turburea.
Preşedintele PDL Gorj, deputatul Cosmin Popescu, se uită în curtea vecinilor şi spune că nu crede că acest partid a cheltuit doar banii respectivi, oricât de săracă ar încerca să pară organizaţia acestuia de la Gorj. Democrat-liberalul afirmă că filiala pe care o conduce a folosit în primul tur al alegerilor de la Turburea suma de circa 6000 de lei, iar în turul doi suma de 2500 de lei. Banii au fost daţi pe afişe electorale, bannere, şi alte materiale de propagandă, fiind raportate la Autoritatea Electorală Permanentă, conform prevederilor legale. Sumele anunţate par cel puţin modeste în comparaţie cu sumele cheltuite la nivelul unor comune în 2008. Candidatul PDL, Ion Bârcă, a câştigat alegerile de la Turburea, deşi, iniţial, era cotat cu şanse reduse pentru o victorie, el reuşind ca în turul doi să o devanseze pe reprezentanta PNL, Daniela Surulescu, care era considerată favorita competiţiei electorale şi posibilă câştigătoare încă din primul tur.