Bani de la Guvern pentru obiective afectate de cutremure, la Târgu Jiu

Palatul Copiilor din Târgu Jiu, unul dintre obiectivele afectate de cutremure

Primăria Târgu Jiu primește sume mari de bani, de la Guvernul României, pentru reabilitarea obiectivelor afectate de cutremurele care s-au produs, în ultimul timp, în județul Gorj.

Primarul Romanescu, mulțumit de rapiditatea cu care s-au aprobat fondurile

„Primim încă aproape 20 de milioane de lei (4 milioane de euro), de la Guvern, pentru obiectivele afectate de cutremurele recente.

Săptămâna trecută am primit 15,5 milioane de lei, fondurile fiind direcționate cu prioritate către instituțiile de învățământ. De data aceasta, vorbim de Grădinița nr.13 – „Vis de Copil”, Palatul Copiilor și, mai ales, investiţii de refacere şi construire a zidului de sprijin aferent staţiei de tratare a apei potabile din Târgu Jiu, dar și consolidarea drumului de acces, obiective care au fost serios avariate și în cazul cărora trebuie să intervenim urgent.

Așa cum am mai precizat, am colaborat foarte bine cu celelalte instituții implicate și mulțumim, încă o dată, președintelui Consiliului Județean Gorj, domnul Cosmin Popescu, doamnei prefect Cristina Cilibiu, inspectorului șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, domnul colonel Augustin Malacu și inspectorului șef al Inspectoratului de Stat în Construcții, domnul Camil Buzera.

Iată că și Guvernul ne-a răspuns foarte rapid și ne alocă sumele de care avem nevoie, motiv pentru care mulțumim primului ministru, domnul Nicolae Ciucă și ministrului Dezvoltării, domnul Attila-Zoltán Cseke, dar și parlamentarilor de Gorj care ne-au fost alături, Mihai Weber și Gheorghe Pecingină!” a transmis Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Zeci de clădiri din două județe, afectate de cutremure

Reamintim că Gorjul a fost zguduit, în ultimele două săptămâni, de peste 1000 de cutremure și replici, cel mai important având o magnitudine de 5,7 grade pe scara Richter, iar zeci de imobile din județ, dar și din Hunedoara, au fost afectate.