Mobilitate în Bulgaria, cu prilejul celei de-a doua reuniuni transnaționale a proiectului Erasmus+: „Arc – en – ciel en vert!”

Loading

În perioada 25 – 26 februarie 2023, a avut loc a doua reuniune transnațională din cadrul proiectului Erasmus+ KA220-SCH-” ARC EN CIEL EN VERT”, în care Școala Gimnazială ”Gheorghe Tătărescu” din Târgu Jiu este implicată ca și coordonator, având ca parteneri Școala Gimnazială  ”Ion Vâlceanu” Drăgotești, PLTG „Nikola Vaptsarov”, Bansko

( Bulgaria), Opstinsko osnovno uciliste ”Goce Delcev” Sveti Nikole ( Macedonia de Nord) și Sebil Sehit Mustafa Oguz Ortaokulu, Mersin (Turcia).

Întâlnirea a fost organizată la Sofia de Școala parteneră din Bulgaria, oferind posibilitatea coordonatorilor de proiect din Turcia, Macedonia de Nord și România, să poarte discuții privind rezultatele proiectului: obiective propuse, diseminarea rezultatelor, vizibilitatea proiectului.

Agenda de lucru s-a axat pe planificarea în detaliu a activităților de învățare, predare și formare care se vor desfășura în perioada următoare, pe stabilirea unor responsabilități între parteneri în procesul de realizare a produselor finale. Nu au fost neglijate nici aspectele financiare obligatorii pentru transparența proiectului, precum și a modalităților de gestionare corectă a bugetului, dar și discuții privind necesitatea existenței unui plan comun de monitorizare a proiectului și a rezultatelor acestuia.

Participanții s-au implicat activ în activitățile propuse de echipa gazdă. Toate detaliile legate de proiect au fost discutate și coordonatorul de proiect a facilitat comunicarea între parteneri. Toți partenerii au pus câteva întrebări despre diferite aspecte ale proiectului, precum și despre punerea în aplicare a unor activități. S-a lucrat și comunicat eficient, s-au propus o serie de instrumente de evaluare, culminând cu stabilirea de noi repere de calitate și temporale în implementarea activităților specifice.

Cuvintele-cheie ale acestei reuniuni au fost, cu siguranță: emoție, cooperare, multiculturalitate, colaborare, dar, mai ales, bucurie și prietenie.

Participarea la acest proiect oferă școlii și elevilor săi avantaje intelectuale și numeroase beneficii educaționale, morale, emoționale și practice care se vor reflecta ulterior asupra atitudinii comunității locale.

Coordonator proiect,

Prof. Adriana RĂDOI