Avem Guvernul! Și ce dacă!

Suntem în plină campanie electorală și aflăm cu stupoare despre un candidat cu șanse la turul II că  e un banal găinar de fonduri europene. Dacă cineva crede că DNA sau alt Parchet va ancheta cu seriozitate această situație se înșeală amarnic, cu toții știm de ce, dar înseamnă că Iohannis este mai erodat de cât ne-o arată sondajele. Mai degrabă avem doar o monstră că s-au ”aliniat” planetele pentru Guvernul Orban. Deși pare că se luptă cu ”morile de vânt” și că Ponta, Tăriceanu, Hunor, Barna și Băsescu se lasă greu, este doar o piesă de teatru pentru românii care încă mai cred în onestitatea politicienilor. Mai cred că PSD-ul are suficienți ”oameni de bine” care să ajute la instalarea noului guvern.

România a devenit o patrie a absurdului în care deși avem mai multe cicluri electorale în această perioadă, noi vorbim și dezbatem alte trăznăi. Dacă la Europarlamentare practic nimeni nu a știut pe cine votează și de ce, acum toată lumea vorbește de Ludovic Orban și guvernul său, uitând de alegerile prezidențiale făcute pentru realegerea lui Klaus Iohannis. Cazul Caracal a fost încă un cui în coșciugul fostei guvernări, încet acest subiect este scos din prim-plan pentru că și-a atins scopul și nu care cumva ca electoratul să constate adevărul vorbelor populare ”pleacă ai noștri, vin ai noștri….”. Până vine noul guvern, oastea ”rărită” a Vioricăi Dăncilă este admirabil de generoasă cu teritoriul într-un exercițiu care ar putea gripa funcționarea statului, atât cât mai funcționează în prezent.

Toate bune și frumoase, într-o săptămână avem Guvernul. Și? În afara unor propuneri electorale, guvernul Ludovic Orban ar trebui să fie unul de tranziție spre alegerile anticipate. Adică are în program două căderi și atunci nu îți mai trebuie alte promisiuni. Până domnii Orban și Barna vor câștiga alegerile, pentru ultimul este deja scris și scenariul Jilava dacă nu ascultă ce i se spune, cu toții vom trăi în această țară și se mai anunță și o iarnă grea. Românii s-au obișnuit să o ducă mai bine și să iasă în stradă pentru drepturile lor, Guvernul nu va avea ”luna de miere”. Este suficient să îi determine pe guvernanți să își ia în serios cele obținute în aceste zile?

One Comment on “Avem Guvernul! Și ce dacă!”

Comments are closed.