Nu avem sau nu dăm?

Loading

Gorjenii au rămas cu o singură echipă de fotbal în eșalonul secund și la acest moment nu știm dacă rezultatele sportive sau starea financiară vor pune capăt unei povești frumoase, Pandurii Târgu-Jiu. Deocamdată, tinerii frumoși și valoroși de la Pandurii au plecat acasă fără nici un ban în buzunar deși au cele mai mici contracte la nivelul Ligii II. Ca un făcut, populația Târgu-Jiului s-a resemnat deja cu ideea unui stadion nefolositor deși de la actuala administrație erau alte așteptări. Aceleași speranțe neîmplinite din partea Consiliului Județean Gorj, politicienii gorjeni fug de Pandurii și  nu fac nimic pentru sportul cu balonul rotund deși legislația le permite. Într-o țară normală și într-o epocă normală, politicienii care nu sprijină sportul pleacă acasă în secunda 1, pe la noi acceptăm să nu facă nimic și îi premiem  cu realegerea în diverse funcții. Cât despre stadion, deși nu este terminat și nici fotbal nu mai avem, am aflat că anumite firme au deja spații în noul complex, așa că de unde bani pentru fotbal?

Pentru că vorbeam de Târgu-Jiu și Gorj, situația este cu  atât mai supărătoare cu cât s-au abandonat tradiții de decenii. Faptul că CEO, Primăria Târgu-Jiu și Consiliul Județean Gorj nu bagă bani la Pandurii dar nici nu vor să iasă din acționariatul clubului cred că este strigător la cer, se dorește falimentul pentru a ascunde ceva din trecut sau, în tradiționalul stil românesc, să moară ”capra” lui Condescu pentru a o crește pe cea a lui Sarcină. Procurorii nu vor să cerceteze un asemenea lucru(forțarea falimentului de către acționari), cel puțin nu au făcut-o până la acest moment, dar ce se întâmplă pare în afara legii. Dacă această echipă mai există în prezent o datorăm lui Marin Condescu și tinerilor talentați pe care i-a găsit să îi bage în teren, ”groparii” politicieni încă se mai află în funcții. Fotbalul gorjean este într-un moment dramatic  dar politicianul din fruntea AJF-ului zice că e de bine, mai ales că problemele de la Pandurii au început în mandatul său.

Fotbalul gorjean se află într-un moment zero, singura speranță vine dinspre inițiativa privată. Echipele județene, când nu își dau în cap la propriu, nu reușesc să depășească granițele județului. Când totuși o fac, e vorba de promovarea în Liga III a Internațional Bălești acum doi ani, nu se găsesc bani pentru susținerea echipei. Dar cum ar fi să găsim bani la Bălești când nu reușim să ținem pe linia de plutire fotbalul de Liga secundă la Tg-Jiu? Toată lumea spune că nu sunt bani în Gorj, realitatea pare să contrazică această zicere sau scuză folosită în genere de politicienii șmecheri. Se fac mari averi pe aici dar patronii respectivi au grijă să nu scoată capul, fie că au niște firme în insolvență în CV, fie că ar vedea anumite organe că sunt bani și ar mări cererile. Nu vorbim de patronii politicieni sau de cei cu trusturi de presă, persoanele respective sunt intangibile. Până una alta, decât să ne plângem în Gorj de soarta țărișoarei am putea să deschidem ochii-la ANAF și alte structuri mă refer-la evaziunea fiscală uriașă din toate domeniile și la angajații la negru sau la gri. Dacă se scoate la lumină adevărul din construcții și prestări servicii, o să constatăm că Dracu nu e nici pe departe așa de negru cum ni-l închipuim!

Dar ca să resetăm Gorjul e nevoie de voință și de respectare în totalitate a legii, se înscrie cineva?

One Comment on “Nu avem sau nu dăm?”

  1. Primul si ultimul mare fotbalist cu origini gorjene a fost Dinca Schileru …Talentul lui nu a fost alimentat de banii lui Dinca senior…pur si simplu a fost un fotbalist si antrenor bun…ghinionul lui a fost ca i-a concurat pe Bodola,Baratky,Rudy Wetzer,Valcov…stadionul cel nou nu va genera fotbalisti talentati in Gorj ,cel mult va ingramadi o adunatura de mercenari batrani refuzati de ligile 3 si 4 din Portugalia si Spania..in locul stadionului trebuia construit un complex sportiv pt,uzanta in sporturi in care Gorjul are talente ….noul stadion va fi o gratuitate nemeritata pt.inalta casta…pt.castele inferioare el devine locul unde se distribuie contra comision,paine si circ….

Comments are closed.