În avanpremiera examenelor naţionale, simulările în februarie şi martie

 

Ministerul Educației a publicat calendarul simulării Evaluării Naționale pentru elevii de clasa a VIII-a și al probelor scrise ale examenului de bacalaureat, testări pe care le vor susține liceenii din clasele a XI-a și a XII-a. Potrivit cifrelor oferite de ISJ Gorj, circa 4500 de elevi de clasa a VIII-a şi aproape 7000 de liceeni de clasele a XI-a şi a XII-a vor da examen în luSimulare 487nile februarie şi martie.

Elevii de clasa a VIII-a vor fi primii care vor trece prin focul evaluărilor. Pe 22 februarie aceștia vor susține proba de Limba și literatura română, iar pe 23 februarie vor fi evaluați la Matematică. Rezultatele vor fi afișate pe 4 martie.
Calendarul simulării examenului de Bacalaureat începe pe data de 7 martie 2016, când liceenii din clasele a XI-a și a XII-a vor susține proba la Limba și literatura română. Pe 9 martie 2016 va fi organizată proba obligatorie a profilului, iar pe 10 martie, simularea probei la alegere a profilului si specializării (numai pentru elevii clasei a XII-a). Pe 18 martie vor fi afișate rezultatele.
Potrivit Ministerului Educației, „simulările sunt organizate pentru a-i familiariza pe elevi cu rigorile unui examen și pentru a optimiza rezulatele obținute de aceștia”. Rezultatele obţinute de elevi la simulări nu se trec în catalog. Notele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral.În funcţie de aceste evaluări, în fiecare şcoală se va adapta un program special de pregătire.