Astra Film Sibiu continuă să dea filme elevilor din Băleşti

Loading

Singura unitate școlară din Gorj care are parteneriat cu Astra Film Sibiu pentru anul 2016 este Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” Ceauru-Bălești. Circa 400 de elevi ai acestei școli vor viziona producțiile ASTRA FILM în perioada 18-22 aprilie 2016.

Elevii din Băleşti au primit foarte bine proiecţiile ASTRA FILM
Elevii din Băleşti au primit foarte bine proiecţiile ASTRA FILM

Cel mai îndrăgit eveniment de cinema al elevilor și profesorilor, Astra Film Junior la Şcoala Altfel, ajuns la a 7-a ediție, este accesibil și elevilor de la Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” Ceauru-Bălești. Elevii din ziua de azi consumă zilnic mult mai mult conținut audiovizual decât texte, fie pe televizor sau calculator, fie pe telefonul mobil. Curricula școlară este concepută de pe vremea când principalul mediu de transmitere a informațiilor era textul. Aceasta pune accentul pe pregătirea elevilor focusându-se pe înțelegerea textelor, și nu a fost completată și adaptată pe cerința înțelegerii filmului, a limbajului audiovizual.
Există o directivă din partea Uniunii Europene, care va deveni obligatorie și în România, prin care se introduce subiectul EDUCAȚIA CINEMATOGRAFICA și EDUCAȚIA MEDIA în curicula școlară. Scopul este ca elevii să fie familiarizați cu vizionarea filmelor în regim de cinema, să învețe să descifreze limbajul vizual, să înțeleagă felul în care acestea sunt produse. Astra Film din Sibiu de-a lungul a două decenii de existență, dar mai ales de când a lansat programul special Astra Film Junior, vine în ajutorul profesorilor oferind o activitate extrașcolară în domeniul educației de cinema și media cu un program diversificat pe gustul și cerințele grupurilor de vârste.
Pentru al treilea an consecutiv, elevii din Băleşti au parte de filmele de la ASTRA FILM SIBIU printr-un parteneriat care mai include şi ISJ Gorj. Circa 400 de elevi din învăţământul primar şi gimnazial vor putea urmări proiecţiile cinematografice documentare.