Apocalipsa politicienilor corupți

Cornel ŞomâcuDacă este să ne luăm după informațiile care circulă prin presă, până la primăvară vom avea o nouă clasă politică capabilă să scoată țara din situația în care ne-a dus democrația originală. Cu Iohannis în frunte, președintele care are bani de vacanțe exclusiviste dar nu și de bilete de avion scumpe, vom avea victorii multe iar noii politicieni vor fi așa de cinstiți și corecți încât vor sta de-a stânga și de-a dreapta patriarhului Daniel. După cum lucrează DNA, doar pe stânga eșichierului politic la nivel înalt, s-ar putea ca noii politicieni să fie tot ăia mai vechii, adică Geoană, Vanghelie, Udrea, Blaga, MRU și alții, dar se cheamă că Diaspora a votat și taman pentru asta!
A lua apărarea politicienilor corupți este ultima intenție a rândurilor de față dar parcă tot nu ne vine să credem că va fi pe bune. După modelul ”sărac și cinstit”, doar Ion Iliescu ar putea rămâne ”la butoane” în PSD și nici el că iar se vorbește de dosarul Revoluția. Acesta nu se va sfârși pe bune decât în momentul când vom recunoaște că nu noi am dat de pământ cu Ceaușescu și atunci tot trecutul ultimului sfert de veac ar trebui rescris. Doar că nu ne dă mâna și nu avem voie să rescriem istoria și să dezvăluim minciunile din decembrie 1989. Cât despre politicienii cinstiți e mai greu pentru că România este o țară aparte unde politica costă sau te costă al naibii de mult iar lucru acesta a început abia acum să se vadă cu adevărat.
Toată lumea a început să tragă în politicieni și poate e corect dintr-o anumită perspectivă, nu am văzut politicieni săraci care să fii ocupat funcții înalte. Dintr-o funcție de ministru sau director la ceva, unii și-au asigurat tot neamul pe mai multe generații. Doar că ne facem că nu vedem pădurea din cauza copacilor! Când vom înțelege că politicianul roman trebuie și plătit ca să fie cinstit vom începe să rezolvăm problema. La acest moment, în maximum un politician român-Președintele-poate lua un salariu de 2000 de euro brut iar un parlamentar în jur de 1000. Gândiți-vă că doar pentru un mandat de parlamentar se cheltuie între 100 000 și 200 000 de euro, banii ăștia trebuie făcuți de undeva. Politicianul roman ori îi fură ori îi primește de la unul care fură, adică tot în bătaia puștii este!
Concluzia? După apocalipsă, unii dintre actualii politicieni oricum și-au făcut plinul, umblăm la salarii că altfel vom avea doar politicieni ”săraci” cu bani ascunși prin orice locuri de soare pline!