Apocalipsa după Elena Udrea

Cornel ŞomâcuDupă îndelungi așteptări, luni în care alți politicieni sau oameni de afaceri din preajma ei au dat cu subsemnatul la DNA sau au fost arestați, Elena Udrea a fost chemată la DNA și pusă sub control judiciar. Și abia după aceea a început nebunia, apropiata lui Traian Băsescu s-a ținut de amenințările lansate public în ultima perioadă și a dat un interviu în care acuză practic pe toată lumea, de la foștii politicieni PDL la șefii de servicii secrete și parchete. Aproape că nu este important să probeze acuzațiile, foarte multe instituții media au preluat elucrubațiile Elenei Udrea și pun sub semnul întrebării toată lupta anticorupție din România din ultima perioadă, recent apreciată internațional prin MCV.
Sub rezerva că Elena Udrea ar putea să dovedească vreodată ce a spus ziariștilor de frica pușcăriei, reținem faptul că cel mai important factor al regimului Băsescu demolează întreaga moștenire care a lăsat-o acesta. Traian Băsescu s-a mândrit totdeauna că pe vremea sa instituțiile juridice au început să funcționeze, ori tocmai acest lucru este pus sub semnul întrebării. Vedem o lume de film american cu șantaje, corupție, bani negrii, reglări de conturi, implicare a presei ș.a. Din cele spuse de Elena Udrea, România pare o țară sud-americană cu tot tacâmul, lucru greu de crezut într-un stat membru NATO și UE. Ca să nu o luăm toți razna, cazul Elena Udrea ar trebui să meargă mai departe-curiosă atitudinea procurorilor care în această cauză au lăsat-o în libertate-iar acuzațiile sale să fie cercetate de organele competente.
Lovitura de măciucă pe care o dă Elena Udrea lui Traian Băsescu, după ce în ultimii ani l-a pus în nenumărate poziții stânjenitoare pe Președinte, ar putea avea mai multe explicații, una dintre ele fiind aceea că nu poate sau nu vrea să îi mai acorde protecție? Dacă ”apropierea” dintre Traian Băsescu și Elena Udrea, livrată marelui public ca o ”slăbiciune” prezidențială, a fost cu totul altceva, de exemplu o presiune a unor grupuri de interese asupra președintelui în funcție? Rămâne ca toate aceste supoziții și multe altele să fie lămurite de oamenii legii, oricare dintre rezolvări nu presupune ”salvarea” Elenei Udrea. Și atunci, să fie doar răzbunare?