APEL UMANITAR

La prima vedere Alexandra Ciobanu pare un copil ca oricare altul, care merge la Grădiniţa Nr. 28 din Tg-Jiu zi de zi, unde învaţă să descopere lumea înconjurătoare, să descopere bunătatea oamenilor, bucuria de a trăi printre copii de vârsta ei. Este foarte comunicativă şi veselă, foarte inteligentă şi cu o memorie remarcabilă, se exprimă corect şi are o imaginaţie creatoare peste medie şi mai presus de orice, are o voinţă de fier şi se străduieşte să fie în rând cu colegii ei, cu toate că realizează, de la vârsta fragedă pe care o are,  că nu poate face ceea ce fac prietenii ei. Motivul – este ţintuită într-un scaun cu rotile, din cauza  afecţiunii de care suferă: tetrapareză spastică, cu afectarea coloanei vertebrale, a picioarelor şi a braţului drept.
Părinţii săi mai au o fiică în vârstă de 26 de ani care suferă de un handicap psihic şi din acest motiv au fost nevoiţi să renunţe la serviciu  şi se străduiesc din răsputeri să le asigure condiţii omeneşti de trai celor două fiice.
Nu au niciun sprijin, au un venit lunar de 1500 RON,  bani de la stat care nu vin cu regularitate, astfel că familia a înregistrat datorii la stat, la bănci  şi la persoane fizice atât de mari că nici nu mai visează să le poată achita. Din acest motiv sunt ameninţaţi că vor fi debranşaţi de la toate utilităţile, nu-şi mai pot procura hrană şi medicamente pentru cele două fetiţe bolnave. Nici nu se mai pune problema deplasării la clinicile de recuperare fizică pentru Alexandra.
Aceasta este pe scurt povestea foarte tristă a unui copil şi a unei familii năpăstuite de soartă şi de societatea în care trăiesc.
În numele acestei familii fac un apel umanitar: să o ajutăm cu ce putem fiecare, pentru a depăşi perioada anotimpului rece, pentru a-şi achita datoriile şi a reda zâmbetul pe chipul frumoasei Alexandra.
Profesor coordonator GOGĂLNICEANU ANA, Grădiniţa   Nr. 28 Tg-Jiu,
Cont nou: 2511.A01.0.7901393.0318.ROL.1
Cod IBAN: RO05RNCB0318079113890001
Titular: CIOBANU IOANA
BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ S.A.