Apel către învăţătoarea Cristina Anghel

Loading

Învăţătarea Cristina Anghel, susţinută de sindicatele gorjene
Învăţătarea Cristina Anghel, susţinută de sindicatele gorjene

Biroul Operativ al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, în numele celor aproximativ 200 de mii de membri de sindicat, îi transmite învăţătoarei Cristina Anghel sprijinul, admiraţia şi mulţumirile pentru sacrificiul pe care îl face.
”Cu toată afecţiunea o rugăm să renunţe la această formă extremă de protest care îi pune viaţa în pericol. Este un sacrificiu suprem şi nu e drept ca distinsa doamnă să ia doar pe umerii săi povara problemelor şi a nedreptăţilor care există în sistemul de învăţământ. Ceea ce Cristina Anghel a reuşit să facă este un semnal pentru noi toţi, dar şi o lecţie. Doamna învăţătoare este un exemplu de demnitate şi de forţă şi o rugăm să ni se alăture la toate acţiunile pe care federaţia le va organiza în această perioadă.
Este foarte important ca atunci când ducem o luptă să fim uniţi, să ne putem baza unul pe celălalt, astfel încât să avem sorţi de izbândă. Însăşi doamna învăţătoare, Cristina Anghel, a declarat că un singur creion se rupe uşor, dar un mănunchi întreg nu se frânge. Solidaritatea în aceste vremuri poate deveni cea mai bună armă în lupta pentru dreptate. ”
Urmare a apelului Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Biroul Operativ al Uniunii Sindicatelor Libere  din Invatamant  Gorj a hotarat ca vineri, 22 octombrie 2010, toti membrii de sindicat ai organizatiei noastre sa poarte un insemn de solidaritate cu dna invatatoare Cristina Anghel, concomitent cu strangerea de semnaturi pentru sustinerea apelului.