Apa, resursă vitală a Omenirii

apa-robinetCa în fiecare an, pe data de 22 martie se sărbătoreşte „Ziua Mondială a Apei”. Desfăşurată pe întreaga planetă, sub egida Naţiunilor Unite, această manifestare evidenţiază importanţa pe care o are apa în viaţa de zi cu zi.
În acest an, motto-ul sub care se celebrează Ziua Mondială a Apei, „Apă pentru oraşe: Răspunsuri la provocările urbane”, pune accentul pe creşterea conştientizării şi informării în ceea ce priveşte calitatea apelor şi conservarea resurselor de apă.
Cu această ocazie, Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj desfăşoară o serie de acţiuni menite să conştientizeze importanţa şi ponderea pe care o are apa în viaţa fiecăruia: vizite la Laboratorul de calitate a apei din cadrul SGA Gorj cu elevii Colegiului Tehnic Nr. 2 Târgu Jiu,unde se vor efectua experimente pe diferite probe de apă colectate de elevi, rezultatele obţinute având rolul de conştientizare a importanţei calităţii apei pentru viaţă; acţiuni educative în şcoli şi grădiniţe, unde se vor prezenta filmuleţe cu poveşti despre apă, se vor organiza concursuri de desen având ca tematică Ziua Mondială a Apei; acţiuni de conştientizare a importanţei calităţii apei şi conservării resurselor de apă la agenţii economici utilizatori de apă. Activităţile se vor încheia cu o conferinţă de presă cu tema Ziua Mondială a Apei.