Ambasadorii nonviolenței

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj implementează, în perioada 01 mai – 31 decembrie 2012, proiectul „Ambasadorii Nonviolenţei” cu finanţare europeană, în cadrul programului Tineret în Acţiune.
Proiectul „Ambasadorii Nonviolenţei” continuă şi extinde proiectul „Andrei”, proiect premiat la Gala Premiilor Participării Publice în anul 2011. Proiectul îşi propune să încurajeze colaborarea factorilor de decizie în domeniul tineretului şi sportului pentru elaborarea unor modele de bună practică de prevenire şi combatere a violenţei în rândul tinerilor.
Proiectul este structurat în două etape: un simpozion naţional „Ambasadorii Nonviolenţei” pe tema prevenirii şi combaterii violenţei în rândul tinerilor; o campanie de promovare a unor alternative la violenţă şi a unor modele de bune practici sub titulatura de „Ambasadori în misiune” derulată în judeţele olteniei la care participă 18 tineri ambasadori şi care este coordonată de personalităţi ale sportului.
În data de 16 noiembrie 2012 campania de promovare „Ambasadorii în misiune” are loc la Târgu Jiu cu susţinerea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Gorj, Consiliului Judeţean Gorj, Primăriei Tg.Jiu, Asociaţiei Pro Vertical, Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Gorj, Asociaţiei Europrotector.
La sediul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Gorj începând cu orele 10.30 tinerii ambasadori se întâlnesc cu Grupul Consultativ de Lucru constituit la nivelul judeţului Gorj în vederea prevenirii şi combaterii violenţei în rândul tinerilor, ocazie cu care transmit mesaje împotriva violenţei şi se prezintă ca alternative de succes la acest fenomen din ce în ce mai prezent în societatea ramânească.
De la orele 14.30 la Şcoala Gimnazială Sf. Nicolae se derulează o dezbatere moderată de ambasadori, urmată de prezentarea unor proiecte de succes pe tema prevenirii violenţei în rândul tinerilor.