Petre Grigoraș: „Am trecut peste acest moment greu”

Trupa lui Grigoraş and Co. respiră din nou aerul locului secund din Liga I după victoria oţinută în extremis, în deplasarea cu FC Braşov.

Petre Grigoraş are revenit acum la asentimente mai bune şi speră să termine cu Pandurii pe podium prima parte a sezonului Ligii I
Petre Grigoraş are revenit acum la asentimente mai bune şi speră să termine cu Pandurii pe podium prima parte a sezonului Ligii I

3 rezultate negative par să fi fost de ajuns pentru Pandurii lui Grigoraş, care anunţă (re)trezirea la viaţa după succesul înregistrat duminică seară, sub Tâmpa. Prima reacţie a antrenorului Petre Grigoraş după succesul înregistrat la Braşov a fost una caracterizată de euforie. Cu atât mai mult, cu cât, Grig respiră acum ceva mai uşor după ce Pandurii par să fi depăşit momentul de criză: „Sunt extrem de bucuros că am trecut peste un moment delicat. A fost o presiune artificială pusă pe noi. O săptămână neagră, cu trei jocuri fără victorie, deşi ne făcusem planuri mari. Dar acum am trecut peste acest moment greu.” Principalul de pe banca gorjeană nu a uitat însă, să vorbească şi despre meciul care i-a adus trei puncte extrem de importante în economia campionatului. Grigoraş a ţinut să observe faptul că după confruntarea de sub Tâmpa nu s-a putut bucura „din păcate”, decât o singură echipă: „Gazdele puteau marca în primele 20 de minute, au avut un debut bun cu 2-3 ocazii clare de gol, şi cu siguranţă altfel se juca mai departe. Am depăşit acel moment în care gazdele au fost peste noi, după care am echilibrat, iar în partea a doua am controlat jocul. Jocul se îndrepta spre un 0-0, dar am câştigat. A venit şi golul într-un moment fericit pentru noi, sunt trei puncte importante. Din păcate, ambele echipe veneau după rezultate nefavorabile, iar acum ne bucurăm doar noi. Sper ca Braşovul să treacă peste aceste momente şi echipa să depăşească cu bine criza.”, a punctat antrenorul Pandurilor.

Era bun şi egalul, dar mult mai bună e victoria…

Deşi la finalul partidei de la Braşov s-a văzut cu sacii în căruţă, tehnicianul echipei gorjene, Petre Grigoraş, a dat dovadă de fair-play şi a recunoscut faptul că, după cum au evoluat cele două formaţii, se mulţumea şi cu remiza. Din fericire însă, zeiţa Fortuna  a fost duminică seara, de partea Pandurilor: „Niciodată să nu te mulţumeşti cu puţin. Eu nu merg pe ideea să facem egal, te gândeşti să câştigi cât mai multe din fiecare partidă. E adevărat, la Braşov, după cum se desfăşurau lucrurile, era un punct câştigat, iar un 0-0 nu era un rezultat rău pentru noi. Poate era mai echitabil un egal, nu ştiu cât de mult ne ajuta pe noi, dar fotbalul se joacă pe goluri. Şi noi am ratat enorm de mult cu alte ocazii, şi poate am pierdut. Acesta e fotbalul.”, concluzionează Petre Grigoraş. Ajunşi la cota 30 de puncte după 15 runde consumate, Pandurii iau o opţiune serioasă pentru o prezenţă pe podium la finalul lui 2012, iar iarna ar putea aduce în acest caz şi ceva „cadouri” la Tg-Jiu pentru tehnicianul Petre Grigoraş , reprezentate de primele de joc, dar mai ales întăriri de lot.


Mai e mult până departe

Deşi Pandurii iau o opţiune serioasă pentru o prezenţă pe podium la finalul lui 2012 odată ajunşi la cota 30 de puncte după 15 runde consumate, tehnicianul Petre Grigoraş preferă să rămână cu picioarele pe pământ. Totuşi, Grig îşi laudă jucătorii pentru rezultatele de până acum, rezultate obţinute de o echipă cu pretenţii mult mai mici faţă de granzii din Liga I: „Ca să te lupţi la campionat sunt mai mulţi factori, iar noi nu putem face asta deocamdată. Vedeţi că Vasluiul investeşte masiv de 5-6 ani şi nu a câştigat nimic… Noi nu am făcut asta. Obiectivul oficial e clasarea între locurile 6-10. La început nu cred că era cineva care să spună că aproape de finalul turului echipa va fi pe locul 2. Aşa că, prin seriozitate şi muncă, băieţii să se depăşească şi să realizeze ce s-a făcut până acum. Dacă am ajuns aici suntem prin forţa grupului, şi de asta trebuie stimaţi aceşti băieţi. Însă deocamdată nu s-a terminat nimic, nu am realizat nimic, aşteptăm finalul turului să tragem o linie.”, este de părere antrenorul Pandurilor. Până la pauza competiţională de iarnă, Pandurii mai au de disputat cinci partide, două din tur plus încă trei din retur.

Grig l-a demis pe Cârţu
Referitor la capitolul „urmări”, la capătul partidei de sub Tâmpa, Grigoraş and Co. i-au provocat demisia lui Sorin Cârţu de la cârma echipei FC Braşov. Fostul antrenor al Pandurilor nu a rezistat astfel decât 4 etape pe banca tehnică a ardelenilor. „Nu mai are rost să continui, n-am discutat cu domnul Niculae, dar le-am cerut celor de la club să facă actele pentru încetarea colaborării. M-am săturat să pierdem jocuri ratând ocazii clare, nouă ne trebuie 20 de ocazii ca să dăm un gol. Avem un lot subţire şi valoric şi numeric. Sunt unii care n-ar merita să joace, dar n-am pe cine să bag în locul lor. Nu vreau să-mi distrug viaţa! M-am grăbit când am venit şi am zis că echipa are potenţial. Fanii au contribuit la decizia mea, scandează meci de meci demisia. Nici nu jucătorii nu pot să se exprime în asemenea condiţii. Azi, dar şi cu Petrolul, nu trebuia să pierdem, doar cu CFR am jucat foarte slab.”, a declarat Sorin Cârţu, imediat după meciul pierdut de FC Braşov în faţa Pandurilor. „Sorinaccio” a împlinit luni, 57 de ani. Cert este că singurul care va putea să-şi sărbătorească victoria după partida de duminică seară va fi Petre Grigoraş, care va aniversa în această săptămână (pe 15 noiembrie), împlinirea a 48 de ani.