Alina Eremia, Vicecampioană Balcanică la Semimaraton cu echipa României! 

Un nou rezultat excețional pentru atletismul gorjean! Atleta Alina Eremia, spotivă cu dublă legitimare, CSM Târgu Jiu  CS Pandurii, pregătită de profesorul Ion Bură, a cucerit medalia de argint, la Balcaniada de Semimaraton din Macedonia, de la Bitola. Duminică, 3 septembrie, Alina Eremia a reprezentat România și după o cursă destul de dificilă a câștigat titlul de vicecampioană balcanică în proba de semimaraton.

Între reprezentantele României la întrecerea balcanică s-a aflat şi gorjeanca Alina Eremia, care a urcat pe podiumul competiţiei. A cucerit argintul în întrecerea pe echipe. Ea a reuşit această performanţă alături de Liliana Dragomir, legitimată la CSM Caransebeș și CSU Arad. A  fost o cursă reuşită, dar destul de dificilă, cu un tempo ridicat pe cei 21 de Km, drept dovadă că au existat și echipe care au abandonat. Româncele au dus, însă, cursa până la capăt și au făcut-o foarte bine, devenid vicecampioane balcanice, după o luptă strânsă cu Bulgaria, care a câștigat aurul. Alina Eremia s-a declarat extrem de bucuroasă că a reprezentat România la această competiție și spune că titlul de vicecampioană balcanică este acum o motivație în plus, pentru a se pregăti și mai bine pentru următoarele curse. 

”A fost o cursă grea, dificilă. Am alergat împotriva unur atlete puternice din Macedonia, Bulgaria sau Albania. A fost greu, dar am reușit să urcăm pe podium. Aș putea spune că, din punct de vedere sportiv, a fost și o experiență frumoasă. Această cursă pentru mine este o motivație mai mare de a merge mai departe, de a mă pregăti cât se poate de bine pentru ceea ce urmează”. a declarat Alina Eremia.

Urmează noi competiții

După ce și-a trecut în palmares încă o medalie, Alina Eremia a revenit la Târgu Jiu. Ea se va pregăti sub atenta îndrumare a profesorului Ion Bură, pentru Campionatul Național de Alergare Montană, de la mijlocul lunii septembrie, competiție care se va desfășura la Câmpulung Moldovenesc, dar și pentru maratonul de la Timișoara.